Fien Delbaere: Nog één overwinning dit seizoen

Door Kurt Vermeerbergen op 20 Jun 2013 - 16:46
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Naam: Delbaere
Voornaam: Fien
Team/Sponsor: Young Schelde CT
Leeftijd: 17

1.Fien, tevreden over je wegseizoen tot nu toe?
Zeker en vast, ik heb al veel meer bereikt dan ik ooit had durven dromen voor de start van het seizoen. Mijn ambitie dit seizoen was 1 overwinning en nu, na de eerste seizoenshelft, heb ik reeds 3 overwinningen + een paar mooie ereplaatsen op het Pk en het Bk. Dit overtreft alle verwachtingen.

2. Op het Belgisch Kampioenschap in Tervuren pak je verdient de derde plaats? Tevreden of zat er meer in?
Meer zat er niet in, denk ik. Ik had vooraf nooit durven dromen dat ik een 3e plaats uit de brand zou slepen, maar blijkbaar ben ik tot meer in staat dan ik zelf denk. Deze podiumplaats bekroond mijn regelmaat en dit doet enorm veel deugd.

3.Op het Provinciaal Kampioenschap in Oosterzele haal je een 2e plaats, het hoogst haalbare voor jou? 
Ja, toch wel ,een 2e plaats was het hoogsthaalbare, we reden weg in de 2e ronde met 3 en ik voelde al meteen dat Kaat de sterkste was, ze steekt er momenteel ook bovenuit.

4.Wanneer is het seizoen geslaagd voor je?
Mijn seizoen is tot nu toe zeker al geslaagd, maar als ik toch wat ambitieus mag  zijn, zou ik graag nog één overwinning meepikken. Ik hoop dat ik mijn regelmaat kan aanhouden, want dit  vind ik zelf heel erg belangrijk.

5.Zijn er parcours die je voorkeur hebben?
Ik kan op alle terreinen mijn vrouwtje staan, maar ik heb een voorkeur voor zware/ zeer zware omlopen omdat in dat soort wedstrijden enkel de sterkste overblijven en het meer een gevecht is man tegen man. (vrouw tegen vrouw)

6. Wat zijn de plannen als het wegseizoen gedaan is?
Na het seizoen, zal ik een rustpauze inlassen om daarna op te bouwen naar mijn laatste jaar als juniores. Ik heb nu reeds enkele doelen gesteld, die ik hopelijk volgend jaar kan waarmaken. Ik zal er alleszins alles aan doen!

Interview Johan Pelgrims

Cyclingsite wil je van harte bedanken voor dit interview, en wenst je nog veel succes toe!