Ferre Geeraerts: "Ik heb ambities zowel op de weg als in het veld"

Door Kurt Vermeerbergen op 26 Feb 2021 - 17:18
Printvriendelijke versie

Ferre Geeraerts had als tweedejaarsjunior veel van het afgelopen crossseizoen verwacht. Helaas strooide corona roet in het eten en werd het een seizoen met slechts enkele wedstrijden en geen kampioenschappen.

1. Blik je tevreden terug op het zeer korte seizoen 2020/2021?
Ja en nee, ik heb wel een paar goede wedstrijden kunnen afwerken met een 3e plaats, 5e plaats… Ik heb ook een aantal crossen kunnen rijden in het buitenland wat ook een ervaring was. Er waren gewoon te weinig kansen om te laten zien wat ik in mijn mars had, wat ik zeer spijtig vond. Ook de parcours waar ik me het best in kon laten zien werden afgelast.

2. Hoe ga jij als renner om met heel het coronagebeuren? Hoe verlopen jouw trainingen in deze tijden?
Ik probeer alles zo goed mogelijk te relativeren en te hopen op het beste. Corona heeft wel gezorgd voor de nodige teleurstellingen wat natuurlijk heel spijtig is voor onze toekomst en onze jeugdherinneringen. Ik probeer zo goed mogelijk te trainen en volume op te doen. Eens dat er een nieuwe datum is dat de koersen doorgaan, gaat de intensiteit omhoog en proberen we race-ready te geraken.

3. Had je de afgelastingen van het BK/WK zien aankomen? Waren de parcours iets voor jouw? Wat waren je doelen in deze wedstrijden?
De afgelasting van het BK had ik zien aankomen, omdat ik dit op voorhand had horen zeggen. Het BK-parcours kende ik niet echt maar ik had er wel een top 5 verwacht. Na de annulering  van het BK heb ik wel te horen gekregen dat ik mee mocht naar het WK wat voor mij echt een droom was. We hadden er dan ook hard naartoe gewerkt en dan te horen krijgen dat het afgelast werd, was een grote teleurstelling. Dit was zeer spijtig omdat het WK-parcours een echt vermogen parcours was waar je lange vermogens moest trappen, dit was wel iets dat me lag.

4. Hoe ziet je voorbereiding er nu uit op het wegseizoen?
Ik heb na de afgelasting van WK een rustpauze genomen. Nu ben ik volop duurtrainingen aan het doen, vanaf het moment dat de koers er aan komt, komen de zware trainingen.

5. Wat zijn jouw ambities voor het wegseizoen?
Ik wil graag meedoen voor eventuele winst in de grote koersen. Ik richt me ook op de klimkoersen. Tijdrijden is ook iets wat ik graag doe en daar ga ik ook een paar wedstrijden in rijden zoals BK en PK.  Als we groot mogen dromen zou een WK-selectie op de weg mooi zijn.

6. Volgend crossseizoen maak je de overstap naar de beloften. Verwacht je een moeilijke overstap?
De overstap gaat sowieso moeilijker zijn dan normaal door de weinig aantal wedstrijden die we konden rijden in dit crossseizoen. De stap gaat nog moeilijker zijn als ons wegseizoen ook vol annuleringen gaat zijn. Het is dus te hopen dat we dit wegseizoen veel wedstrijden kunnen rijden.

7. Hoe zie jij je als renner in de toekomst evolueren?
Ik hoop op een mooie evolutie waarin ik elk jaar mooie stappen kan zetten zonder tegenslag. Ik denk dat ik op de weg en in de cross een mooie ambitie mag hebben.

8. Wat zijn jouw grote dromen op lange termijn?
Ik denk dat het elke renner zijn droom wel is om prof te worden. Ik wil graag in de toekomst een profcontract bemachtigen met als droom om wereldkampioen te worden in de cross en mee te kunnen doen in de grote rondes op de weg.