Femke Gort tekent bij BNS Technics - Groep T.O.M. Cycling Team voor 2 jaar

Door Kurt Vermeerbergen op 16 May 2021 - 18:10
Printvriendelijke versie

De 17-jarige Femke Gort uit het Nederlandse Echt, zal vanaf één september in de kleuren van het BNS Technics - Groep T.O.M. Cycling Team te zien zijn. Gort tekent voor twee jaar tot en met het veldritseizoen 2022-2023.

Met het aantrekken van Gort blijft ploegbaas Iwan Gevers trouw aan zijn visie. “Wederom investeren we in een jong talent”, liet hij optekenen. “Ons doel is altijd geweest om rensters zich verder te laten ontwikkelen in een stressvrije en familiale sfeer. Vaak worden ze na verloop van tijd opgepikt door een kapitaalkrachtiger team, denk maar aan Ceylin del Carmen Alvarado en meer recent Aniek Van Alphen.” Gort, die volle bak voor het veldrijden wil gaan, is dolblij met de kans die BNS Technics Groep TOM haar geeft.

"Dit is een prachtige stap voor mij. Veldrijden is altijd mijn grote passie geweest”, vertelde de Nederlandse. “Ik ben ervan overtuigd dat de professionele ondersteuning en begeleiding mij zal helpen om stappen vooruit te zetten. Ik ben dan ook de sponsoren, Gevers en alle vrijwilligers binnen het team op voorhand dankbaar voor al hun positiviteit, energie en inzet. Het enthousiasme is groot, dat heb ik al mogen ervaren.”

Gemotiveerd
Femke Gort, die sinds september Social Work studeert aan de hogeschool Zuyd in Sittard, neemt al sinds haar zevende deel aan weg- en crosswedstrijden. Na succesvolle jeugdjaren, met als hoogtepunt haar Nederlands titel
op de weg in 2014, behaalde Gort ook als nieuweling nog mooie resultaten met diverse podiumplekken. Als eerstejaarsjunior was ze vooral actief in de Nederlands Limburgse Thoma Cross Cup en werd ze kampioen bij de Wieler Federatie Nederland. Tijdens het Nederlands kampioenschap voor dames junioren in Rucphen werd ze twaalfde.

Ook corona trok een streep door afgelopen wielerseizoen voor Van Gort. “Ik kon maar drie veldritwedstrijden rijden, maar mijn motivatie verloor ik nooit. Fietsen is mijn lust en leven. Ik heb er altijd vertrouwen in gehad dat we dit jaar een leuk wegseizoen zullen hebben en dat we tegen september weer gewoon elke week kunnen crossen”, besloot ze.

Foto: TFoto/Wouter Toelen