Feddrik Lauwens: "Volgend seizoen ga ik me toeleggen op het tijdrijden"

Door Kurt Vermeerbergen op 30 Oct 2015 - 20:53
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Feddrik Lauwens kan terugblikken op een mooi seizoen als laatstejaars nieuweling. Feddrik was onder andere de eindoverwinnaar van de groene trui in de topcompetitie.

1. Wanneer gestart met het wielrennen? Hoe bij de sport terecht gekomen? Ik ben gestart met wielrennen in de winter tussen 12-13 jarige aspirant. Hiervoor had ik al een jaartje samen met mijn peter Sergio wat ritjes gereden en bij de lokale toeristenploeg aangesloten. Hij was dan ook degene die mij de microbe gegeven heeft.

2. Hoe kijk je terug op je seizoen in het algemeen? Ik kijk positief terug op vorig seizoen. Ik had me aangesloten bij Wielerclub Onder Ons Parike waar ik door de goede begeleiding en omkadering veel progressie heb kunnen maken het ganse seizoen door.

3. In de topcompetitie behaalde je de groene trui. Sinds wanneer was je zeker van deze trui? Verrast dat je een trui behaalde? Ik was volledig zeker toen ik in de Topcompetitie te Jemeppe meer punten voorsprong had dan er nog punten te verdienen waren. In het begin van het seizoen was het geen doel op zich. Ik had in de Topcompetitie te Duffel punten kunnen behalen en na mijn lange solo ontsnapping in de Topcompetitie te Harzé kon ik mijn eerste groene trui in handen nemen. Deze ging ik zeker met „hand en tand” verdedigen

4. Aan welke wedstrijden heb je een goed gevoel aan overgehouden? Kreeg je ook de nodige dosis pech te verwerken ? Elke wedstrijd heeft zijn charme maar als ik er één zou mogen uitnemen is dit toch wel: De Prins Der Nieuwelingen te Sint-Katelijne-Waver, die ik jammer genoeg niet won. Ondanks mijn lange voorbereiding op deze wedstrijd toch 2e en dagwinnaar van de tussenspurten werd. Ook de superpremie kon ik mee naar huis nemen.

5. Hoe kijk je terug op de kampioenschappen? Tevreden of zat er meer in ? De kampioenschappen waren niet echt opmerkelijk voor mij, toch had ik op het BK wel iets hoger in de uitslag willen eindigen.

6. Op welke punten wil je uzelf zeker nog verbeteren naar volgend seizoen toe? Volgend seizoen ga ik proberen me wat meer toe te leggen in het tijdrijden. Dit is een discipline dat overal op toepasbaar is.

7. Spurt of solo? Waarom?  Solo!  Het is altijd mooi en geeft je een fantastisch gevoel wanneer de toeschouwers je toejuichen, je de tijd hebt om je handen in de lucht te steken.

8. Wat geniet je voorkeur: een klimwedstrijd of een wedstrijd door regen en/of wind of een mix van beide? Waarom? Ik heb graag een zeer lastige wedstrijd en hier valt een klimwedstrijd het meest in dat genre. Door de regen rijden doe ik niet graag, maar de wind kan het eveneens ook lastig maken.

9. Ben je bijgelovig? Zo ja, op welke manieren? Bijgelovig is misschien veel gezegd, ik noem het liever geluk. Ik draag een kruisje dat ik gekregen heb van mijn meter voor mijn eerst communie als geluksbrenger.

10. Hoe ga je u voorbereiden deze wintermaanden op het nieuwe seizoen? De winter is een periode van kracht. De basis zo groot mogelijk maken is mijn manier om de overstap van nieuwelingen op juniores zo vlot mogelijk te laten verlopen.

11. Verwacht je een moeilijke overstap naar de categorie junioren? Wel men zegt dat deze overstap toch wel wat moeite kost. Daarom zou ik zo specifiek mogelijk gericht trainen om deze overstap hopelijk zonder te veel moeite  te kunnen maken.
 

Gerelateerde artikels

Met 37 nieuwelingen werd er gestart in Opwijk. Feddrik Lauwens van Onder Ons Parike behaalde er zijn tweede zege van het seizoen. "We kwamen met 36 renners en 1 renster aan de start in Opwijk. Waar we 8ronden van 6,9km af te leggen hadden, zodus 55km in het totaal. Het parkoers telde...
Gisteren was er de eerste rit van Valromey Tour. Feddrik Lauwens werd 3e Belg in de wedstrijd en kreeg de trui van de strijdlust/fairplay. "Vandaag heb de eerste rit van Valromey gereden waar ik 9e van de 140renners ben geworden. Na een dikke 20km trek ik samen met 4 andere renners de aanval...
"Ik had het parkoer in de week al verkend samen met Jarne de Prins (een schoolkameraad en renner bij Kalas Schriek) dus ik wist dat het lange banen waren, waar wel eens veel wind kon staan. Weinig bochten en een klein klimmetje hetgene  wat we te verduren zouden krijgen. De wedstrijd zelf : we...
Op 1 augustus maakte tweedejaars belofte Feddrik Lauwens de overstap naar Steeds Vooraan Kontich. Morgen start hij voor zijn nieuwe ploeg in de ronde van Namen. "Het parcours moet me normaal wel liggen. We zullen enkel moeten afwachten hoe de power in de benen zal zijn. Ik hoop me zeker is...
Met 57 nieuwelingen werd er gestart in Rumst voor 8 ronden van 8,7km in de gietende regen. Tijdens de wedstrijd waren er verschillende aanvalspogingen maar deze hielden niet lang stand. In de voorlaatste ronde probeerde WOOP renner Feddrik Lauwens het solo en hij hield stand. Op de finishlijn had...
Feddrik Lauwens heeft in Londerzeel zijn eerste seizoenszege behaald. In de spurt had de nieuweling van Parike de snelste benen. "Er kwamen 67 renners aan de start waaronder toch wel enkele kleppers die ik in het oog moest houden : Len Van Eeckhout, Luca De Meester, Jens Dufour,...