Fabio Silvestre wint Triptyque des Monts et Châteaux

Door Glenn Hofkens op 31 Mar 2013 - 22:59
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

 

Van vrijdag 29 tot en met zondag 31 maart stond de Triptyque des Monts et Châteaux op het programma. Deze 3-daagse wedstrijd in de buurt van Moeskroen is een UCI 2.2-wedstrijd waardoor ook Pro Continentale Teams aan de start mogen verschijnen. In deze wedstrijd stond van deze teams enkel Topsport Vlaanderen - Baloise aan de start.

 

In de eerste rit werd de etappe gekleurd door een vlucht van 4 renners. Tanner Putt (Team USA), Adrian Gjolberg (Team Norway), Nurbulat Kulimbetov (Astana Continental Team) en Tiesj Benoot (Lotto-Belisol U23) werden pas in de laatste kilometer terug gegrepen. In de spurt werd er enkele malen gevallen. De ritzege en leiderstrui waren voor Belgisch Kampioen bij de Beloften Jorne Carolus (Lotto-Belisol U23).

Zaterdag stonden er 2 ritten op het programma. In de ochtend was er een tijdrit van 10 km, in de namiddag volgde dan nog een korte maar zware rit van 103 km. Edward Theuns (VL Technics) won de tijdrit in een tijd van 12'55". Hij nam hierdoor ook de gele leiderstrui over van Jorne Carolus.

Om 15.15 uur startten de renners dan aan hun namiddag etappe. De eerste aanvaller van de etappe was de Duitser Florian Scheit. Hij werd echter al snel terug gegrepen. De grote vlucht van de dag bestond uit volgende renners: Craddock (USA), Van Zandbeek (CT De Rijke), Smeyers (Verandas Willems), Declercq (Topsport Vlaanderen), Farazijn (EFC), Verkinderen (Team 3M), Godderis (Soenens), Chevalier (Wallonie Bruxelles), Van der Lijke (Rabobank), Umerbekov (Astana), Lepla (Ventilair), Jensen en Silvestre (Leopard - Trek). Zij konden voorblijven op het peloton maar op het einde sprong de Amerikaan Lawson Craddock nog weg en hij finishte solo. Leider Edward Theuns kreeg af te rekenen met een lekke band op 15 km van de streep en moest zijn leiderstrui afstaan aan Craddock.

Vandaag stond dan de laatste etappe op het programma. De koninginnenrit van deze wedstrijd met 160 km en maar liefst 10 beklimmingen. 4 renners kleurden deze rit: Alister Ratcliff (Team 3M), Boris Vallee (Color Code - Biowanze), Bakhtiyar Kozhatayev (Astana continental) en Jonathan Dufrasne (Wallonie Bruxelles). Zij kregen later nog gezelschap van enkele anderen maar kort daarna werden ze terug gegrepen. Op het einde werd er, net zoals vrijdag, opnieuw gevallen. De zege was vandaag voor Florian Mottet (Color Code-Biowanze). Door 4 bonificatieseconde te pakken ging de leiderstrui uiteindelijk nog naar Fabio Silvestre (Leopard-Trek). Craddock verliest deze Triptyque des Monts et Châteaux met amper 1 seconde.

 

Foto's van de laatste rit vindt u op: http://www.flickr.com/photos/cyclingsite/sets/72157633135997298/