Ex-renner Milan Huygens zorgt met 'Safe Cycling' mee voor de veiligheid in wielerwedstrijden

Door Kurt Vermeerbergen op 20 Feb 2024 - 18:20
Printvriendelijke versie

Sinds 2017 is Safe Cycling actief betrokken bij het verbeteren van de veiligheid van elite wielerevenementen. Hun expertise strekt zich uit tot de implementatie van digitale veiligheidsborden, veiligheidspanelen, torens en spandoeken. Ze geven ook waardevol advies aan organisatoren bij het identificeren van gebieden met een hoog risico. Ze zijn er trots op dat ze hebben samengewerkt met gerenommeerde evenementen zoals de Tour de France, Giro d'Italia, Deutschland Tour en vele andere.

Volgende zondag verzorgt Safe Cycling mee voor de veiligheid in de wedstrijd Kuurne-Brussel-Kuurne voor junioren. Het is de eerste keer dat een organisator van een jeugdwedstrijd samenwerkt met de diensten van Safe Cycling.

Eén van de medewerkers van Safe Cycling is ex-renner Milan Huygens. Milan: "Ikzelf ben een drietal jaar geleden in contact gekomen met de eigenaar van dit bedrijf en heb mijn eerste stappen gezet als jobstudent en plaatser van deze LED Panelen. Sinds vorig jaar ben ik ook betrokken bij de dagelijkse werking van het bedrijf en aangezien dit jaar onze focus voor een deel ligt in het toegankelijker maken van veiligheidsvoorzieningen voor alle niveaus van wedstrijden en budgetten mikken wij ook meer en meer op jeugdwedstrijden. Kuurne Brussel Kuurne geeft ons dit jaar de kans toe en zet ons ook in voor de juniorenversie van hun wedstrijd. Ik zal aankomende zondag zelf aanwezig zijn en de panelen zelf plaatsen! "

Gerelateerde artikels

Milan Huygens maakt de overstap naar het Alfasun CT in 2019 als tweedejaars junior. "Deze ploeg bood me een nieuw avontuur na drie jaar Rudyco. De nieuwe wind die door de ploeg gaat en de persoonlijke aanpak van de begeleiding staat me ook ten zeerste aan. Ook het feit dat ze het begrip...