Eward De Boeck: Valpartijen bleven door mijn hoofd spoken

Door Kurt Vermeerbergen op 13 Sep 2013 - 18:30
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

1. Je behaalde je eerste overwinning van het seizoen in Kallo . Al lang op zitten wachten op die nummer 1?  Ja, toch even. Ik begon het seizoen goed. Ik kon direct goed volgen en voelde me sterker worden in elke Beker van België die ik reed.  Ik heb in het begin van het seizoen een 2de en een 6de plaats behaald.  Jammer genoeg viel ik kort daarna in de BVB te Korbeek-Lo. Hier heb ik dan mijn pols gebarsten. Verder trainen ging, maar kort daarna viel ik terug. Vanaf dan bleef de pech zich opstapelen.  Tijdens een massale valpartij op het BK te Tervuren heb ik dan mijn kader gebroken (fiets perte totale) en ben ik in shock opgenomen in het ziekenhuis.  Ik heb mij toen een nieuwe fiets moeten kopen. Hier ben ik ook een paar keer mee gevallen. En 2 weken geleden tenslotte ben ik aangereden op training.  De auto is over mijn fiets en enkel gereden. Ikzelf heb niets. Gelukkig.  Het had erger kunnen zijn. Mijn fiets is wel helemaal kapot. Opnieuw.  Nu rij ik rond met mijn trainingsfiets. Ook met mijn gezondheid ging het een tijdje niet zo goed. Ik had problemen met mijn schildklier en was daardoor erg vermoeid. Maar dit is nu in orde.

2. Beschouw je u seizoen nu als geslaagd of had je meer gehoopt al? Ik had er zeker meer van verwacht.  Door al deze pech is er niet uitgekomen wat ik gehoopt had.

3. Wat was tot nu toe je grootste tegenvaller/teleurstelling van het seizoen? Dan toch toen ik ben aangereden op training.  Je hebt dan zoveel pech gehad en denkt dat alles over is en dan gebeurt dit. Het was een nieuwe fiets, en een hele goeie. Ik reed er heel fier mee rond en voelde mij supergoed op deze fiets. Het had ook veel erger kunnen zijn. Ik had mijn enkel kunnen breken of verbrijzelen.

4. Welke parcours zijn je favorieten/ wat zijn je sterkste punten in wedstrijd?  Een zwaar parcours rij ik zeer graag.  Hoe zwaarder de koers hoe sneller ik in mijn 2de adem kom.  Een heuvelachtig parcours ook. Maar dan eerder in de Ardennen of in Frankrijk waar de klimmen langer zijn.

5. Hoe waren de andere wedstrijden van het seizoen al voor je? Niet echt super. Mijn valpartijen bleven in mijn hoofd spoken.  Hier moet je je telkens terug kunnen overzetten.  Ik heb redelijk lang niet in het peloton durven rijden.  Vooral door mijn zware valpartij op het BK. Het heeft even geduurd voor ik hier over was. Toch heb ik buiten mijn overwinning ook nog vier tweede plaatsen kunnen halen.

6. Naar welke wedstrijden kijk je verder uit? Ik rij dit weekend de Keizer der junioren en volgend weekend de BVB in Jemeppe.  Uitkijken doe ik vooral naar  de wedstrijd te Londerzeel.  Daar zou ik graag goed willen rijden omdat mijn vader van daar is.  In Stahille zou ik ook graag goed rijden omdat ik daar vorig jaar gewonnen ben.

7. Wat ga je in de winter doen : piste of veldrijden? Of waarom niet? Dit weet ik niet. Waarschijnlijk ga ik gewoon lopen, op de rollen rijden en buiten rijden. Ik zou ook wel eens op de piste willen rijden of een keer veldrijden.  Ik ga dit eens bespreken met mijn trainer.

8. Al een idee wat volgend jaar voor je zal brengen? Welke ploeg? Voor volgend jaar laat ik alles op mij afkomen. Ik ben dan ook maar eerste jaars belofte. Ik zie wel wat het seizoen mij brengt.  Ik weet nog niet of ik van ploeg ga veranderen. Ik ga alles bekijken.

9. Naar welke renners kijk je op? Waarom? Greg Van Avermaet. Deze renner is zeer sterk en maakt een koers altijd heel mooi om naar te kijken. Hij behaalt veel ereplaatsen en zou het echt verdienen om eens meer te winnen .  Maar hij blijft toch altijd mooi koersen.

Fabian Cancellara. Ik denk dat bijna elke jonge renner opkijkt naar deze zeer sterke coureur. Hij is ook altijd zeer vriendelijk naast de koers. Maar in de koers laat hij zijn benen spreken en dit is zeer knap. Hij heeft al heel wat pech gehad maar blijft desondanks toch hard verder trainen  naar het volgend jaar toe. En het loont. Kijk maar naar dit jaar.

Gerelateerde artikels

Eward De Boeck verdedigt in 2016 de kleuren van de Wetterse Dakwerken - Trawobo - VDM Cycling Team. "Ik zat heel goed bij Gerry (Xeltextiel), we reden een mooi programma enkel Namen of Luik reden we niet. Deze rondes wou ik heel graag rijden en de Wetterse rijdt Namen. Ik vond de Wetterse...
"Ik begon aan de koers in Kallo en ik voelde mij goed. Op 13km deed ik mijn eerste aanval en de benen voelde goed aan. Ik reed meteen weg met een groepje. Maar lang hielden we het niet. Vanaf dan ben ik veel beginnen aanvallen omdat ik mij goed voelde. 4ronde voor de aankomst reed ik weg met mijn...