Europees kampioenschap cyclocross in 2024 onder de Spaanse zon op 3 en 4 november

Door Kurt Vermeerbergen op 21 Jun 2022 - 20:18
Printvriendelijke versie

De Galicische stad Pontevedra zal in 2024 gastheer zijn voor de Europese kampioenschappen veldrijden (Spanje) tijdens het weekend van 2 en 3 november.

De overeenkomst werd vanochtend in Madrid ondertekend in het Hoger Instituut voor Sport. Het werd gevolgd door een persconferentie met onder meer de voorzitter van het Hoger Instituut voor Sport en de secretaris-generaal José Manuel Franco, de voorzitter van de Spaanse wielerbond José Luis Lopéz Cérron, de voorzitter van de Federación Galega de Ciclismo, Juan Carlos Muñiz, de burgemeester van Pontevedra, Miguel Anxo en de voorzitter van de Union Européenne de Cyclisme, Enrico Della Casa.

Enrico Della Casa, voorzitter van de Union Européenne de Cyclisme: "Spanje heeft een grote cyclocross jeugdtraditie. De toewijzing van de Europese kampioenschappen veldrijden van 2024 aan Galicië en de stad Pontevedra opent een nieuw hoofdstuk voor deze discipline, die haar wortels heeft in Noord-Europa. Dit evenement in Galicië brengt ongeveer 2.000 mensen samen, waaronder atleten, technici en fans, dat in heel Europa zal worden uitgezonden dankzij de overeenkomst tussen de UEC en Eurovisie, krijgt deze beweging de kans om haar horizon te verbreden in overeenstemming met de voortdurende wereldwijde ontwikkeling van onze sport.