Enrico Dhaeye: "Ik hoop dat ik de overstap naar de categorie nieuweling snel verteer"

Door Kurt Vermeerbergen op 18 Feb 2016 - 11:11
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Enrico Dhaeye maakt dit jaar de overstap naar de categorie nieuweling. Ondanks dat hij het seizoen aanvat als eerstejaars barst Enrico van ambities.

1. Je start binnen enkele weken aan je seizoen als eerstejaars nieuweling. Hoe ben je bij de sport terecht gekomen? Mijn papa heeft vroeger ook deze sport gedaan en zo heb ik mijn interesse in het wielrennen gevonden.

2. Hoe kijk je terug op je seizoen als laatstejaars aspirant ? Tevreden of zat er meer in? Ik ben wel tevreden maar toch had ik nog een koers of 2 extra willen winnen.
 
3. Kreeg je te maken met pech afgelopen seizoen? 1x maal gevallen , voor de rest geen pech gekend .

4. Als wat voor type renner zou je uzelf omschrijven? Een allrounder , want ik kan op elk parcours mijn eigen ding doen.

5. Verwacht je een moeilijke overstap naar de nieuwelingen? Ik hoop dat ik de overstap snel verteer, zodat ik zo snel mogelijk kan meedoen voor de dichte ereplaatsen.

6. Spurt of solo? Waarom?  Solo , je bent dan zeker van u stuk en kan je er dubbel zoveel van genieten.

7. Hoe staat het met je tijdrit capaciteiten?  Ik kan daar zeker niet over klagen. Ik was al 2x maal op rij 2e op het provinciaal kampioenschap van Oost-Vlaanderen.
 
8. Wat geniet je voorkeur: een klimwedstrijd of een wedstrijd door regen en/of wind of een mix van beide? Waarom? Een mix van beide, dat zijn pas echte wedstrijden voor echte beren, afzien geblazen.
 
9. Hoe heb je u voorbereid op het nieuwe seizoen deze winter? Deze winter heb ik meegedaan aan een cyclocross wedstrijden en dat verliep redelijk goed. Deze wedstrijden mocht ik al afwerken bij de nieuwelingen.
 
10. Wat zijn de doelen voor 2016?
Het provinciaal kampioenschap tijdrijden, Vlaams kampioenschap en één koers kunnen winnen.
 
11. Is het combineren wielrennen /school gemakkelijk? Het is niet zo gemakkelijk maar als je een beetje plant lukt dat wel !

Snelle vragen .
Lievelingskleur : blauw
Favoriete muziek : Dimitri Vegas & like Mike
Favoriete film : /
Andere hobby's : lopen
Favoriete eten : gehaktschotel
Ochtend-avondmens : ochtend
Film of boek : film
Brunette of blondine : blondine
Pizza of frieten : frieten
Citytrip of relaxreis : mengeling
Spurt met een klein groepje of alleen binnenkomen : alleen aankomen
Bergop of bergaf : bergop
Koud of warm : koud
Tijdrit of lange rit : tijdrit
Mooiste overwinning ooit : Esplichine
Met welke (ex-)prof zou je eens een trainingingstocht willen maken: Sven Nys
Stel, je hebt één wens voor komend seizoen; wat wens je? 5 overwinningen 
 

Gerelateerde artikels

Gisteren ging Enrico Dhaeye van start in Grandglise. In een spurt met 3 was de nieuweling van Acrog Balen BC de snelste. Siebe Deweirdt werd 2e, Wouter De Cleen vervolledigde het podium. "Gisteren na 2 ronden ben ik vertrokken met Siebe ! We werkten goed samen ! Na een paar ronden kwam...
Met 127 juniores werd er gestart in Kruishoutem voor 14 ronden van 6,4 km. Enrico Dhaeye kon nog in de laatste ronde wegrijden en met een kleine voorsprong solo over de meet komen. Lennert Belmans eindigde als tweede op 5 seconden van de winnaar. Gianluca Pollefliet finishte als derde. "In...
Er werd lang getwijfeld als Enrico Dhaeye ging blijven bij Zannata Lotto CT Menen. Nadat hij contacteert werd door Spider King EFC Etixx, het nieuwe team van Spider King. Enrico heeft echter besloten van te blijven
Enrico Dhaeye mocht vandaag in Aalbeke het zegegebaar maken. Enrico kwam solo over de streep met een voorsprong van 1min 55 seconden op de Nederlander Axel Huens, welke de pelotonspurt won. "Na 12km reageer ik op een aanval van Senne Vandevelde ! We komen samen en rijden dan met zen tweeën...
Na zijn zege gisteren was het vandaag opnieuw raak voor Enrico Dhaeye,dit maal in Vollezele. Hij won de spurt en behaalde zo zijn 7e zege van het seizoen. "Na gisteren had ik wat minder benen in het begin. Na een tijdje koers werd ik goed en probeerde ik mee de koers te maken. Op 4 ronden...
In Ploegsteert sloot Enrico Dhaeye zijn seizoen af met een zege. In de massaspurt was hij zijn tegenstanders te snel af. "Vandaag heb ik men laatste koers gereden in Ploegsteert ! Deze koers stond al vanaf het begin van het jaar aangeduid doordat er vorige jaar gravelstroken in zaten, maar...