Enrico Dhaeye: "Ik hoop dat ik de overstap naar de categorie nieuweling snel verteer"

Door Kurt Vermeerbergen op 18 Feb 2016 - 11:11
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Enrico Dhaeye maakt dit jaar de overstap naar de categorie nieuweling. Ondanks dat hij het seizoen aanvat als eerstejaars barst Enrico van ambities.

1. Je start binnen enkele weken aan je seizoen als eerstejaars nieuweling. Hoe ben je bij de sport terecht gekomen? Mijn papa heeft vroeger ook deze sport gedaan en zo heb ik mijn interesse in het wielrennen gevonden.

2. Hoe kijk je terug op je seizoen als laatstejaars aspirant ? Tevreden of zat er meer in? Ik ben wel tevreden maar toch had ik nog een koers of 2 extra willen winnen.
 
3. Kreeg je te maken met pech afgelopen seizoen? 1x maal gevallen , voor de rest geen pech gekend .

4. Als wat voor type renner zou je uzelf omschrijven? Een allrounder , want ik kan op elk parcours mijn eigen ding doen.

5. Verwacht je een moeilijke overstap naar de nieuwelingen? Ik hoop dat ik de overstap snel verteer, zodat ik zo snel mogelijk kan meedoen voor de dichte ereplaatsen.

6. Spurt of solo? Waarom?  Solo , je bent dan zeker van u stuk en kan je er dubbel zoveel van genieten.

7. Hoe staat het met je tijdrit capaciteiten?  Ik kan daar zeker niet over klagen. Ik was al 2x maal op rij 2e op het provinciaal kampioenschap van Oost-Vlaanderen.
 
8. Wat geniet je voorkeur: een klimwedstrijd of een wedstrijd door regen en/of wind of een mix van beide? Waarom? Een mix van beide, dat zijn pas echte wedstrijden voor echte beren, afzien geblazen.
 
9. Hoe heb je u voorbereid op het nieuwe seizoen deze winter? Deze winter heb ik meegedaan aan een cyclocross wedstrijden en dat verliep redelijk goed. Deze wedstrijden mocht ik al afwerken bij de nieuwelingen.
 
10. Wat zijn de doelen voor 2016?
Het provinciaal kampioenschap tijdrijden, Vlaams kampioenschap en één koers kunnen winnen.
 
11. Is het combineren wielrennen /school gemakkelijk? Het is niet zo gemakkelijk maar als je een beetje plant lukt dat wel !

Snelle vragen .
Lievelingskleur : blauw
Favoriete muziek : Dimitri Vegas & like Mike
Favoriete film : /
Andere hobby's : lopen
Favoriete eten : gehaktschotel
Ochtend-avondmens : ochtend
Film of boek : film
Brunette of blondine : blondine
Pizza of frieten : frieten
Citytrip of relaxreis : mengeling
Spurt met een klein groepje of alleen binnenkomen : alleen aankomen
Bergop of bergaf : bergop
Koud of warm : koud
Tijdrit of lange rit : tijdrit
Mooiste overwinning ooit : Esplichine
Met welke (ex-)prof zou je eens een trainingingstocht willen maken: Sven Nys
Stel, je hebt één wens voor komend seizoen; wat wens je? 5 overwinningen 
 

Gerelateerde artikels

Enrico Dhaeye nam tijdens het verlengde weekend deel met zijn ploeg Acrog Balen BC aan de tour de Himmelfart in Denemarken. Enrico was onze beste landgenoot bij de tweedejaars nieuwelingen in het algemene klassement. Ook Michael Bervoets was sterk aanwezig in deze ronde. Hij behaalde onder andere...
Bij de nieuweling in Harzé was Enrico Dhaeye  de grote triomfator. Het was voor Enrico zijn eerste wedstrijd van het seizoen. "Vanaf maandagochtend tot en met vrijdagnacht heb ik heel de week in Londen gezetten met school voor de gwp. Ik had me inschreven op zaterdag voor mijn eerste...
Zondag is er de eerst wedstrijd van de topcompetitie voor nieuwelingen in Vezin. Voor de provincie Oost-Vlaanderen is Enrico Dhaeye één van de geselecteerde renners. We vuurden volgende vragen op de renners af: Wat verwacht je van de eerste wedstrijd van de topcompetitie? Gaat het klassement/trui...
Enrico Dhaeye zal de nieuwelingenkern van Acrog Balen BC versterken als tweedejaars. Enrico was goed voor verschillende top 10 plaatsen. Ze rijden een heel mooi programma op de weg zowel in België als in het buitenland. De begeleiding spraak me ook aan en zo was de keuze snel gemaakt !":...
Enrico Dhaeye zal na 2 jaar bij  Home Solution-Soenens Cycling Team  de overtap maken naar het nieuwe Minerva Cycling Team. "Afgelopen seizoen had ik in het begin toch wat wedstrijden nodig om terug mijn gekende ritme te vinden. Ik kan op zich wel niet klagen over mijn seizoen maar...
Enrico Dhaeye heeft besloten om één volledig crossseizoen te rijden. Daarom had de nieuweling besloten om na het BK even een pauze in te lassen om zo optimaal voor te bereiden op zijn eerste echte seizoen. Of hij nu voor de weg of de cross gaat kiezen is nog een open vraag. 1 Na het Bk van de...