Egan Bernal tekent tot eind 2026 bij INEOS Grenadiers + video

Door Kurt Vermeerbergen op 10 Jan 2022 - 16:10
Printvriendelijke versie

De INEOS Grenadiers zijn verheugd te kunnen aankondigen dat Egan Bernal zijn contract met de ploeg heeft verlengd en overeenstemming heeft bereikt over een nieuwe vijfjarige overeenkomst die betekent dat de Colombiaan een Grenadier blijft tot ten minste eind 2026.

Samenvallend met de start van het seizoen 2022 hebben zowel de ploeg als de renner hun motivatie onderstreept om samen op jacht te gaan naar meer succes, waarbij Bernal zijn zinnen heeft gezet op een terugkeer in de Tour de France in juli.

Bernal zei: "Het is heel belangrijk dat ik dit nieuwe contract teken. Ik ben echt gelukkig in deze ploeg. Ik ben echt trots op het team, de staf, en ik teken nu voor mijn belangrijkste jaren. Het zullen mijn beste jaren worden en ik wil deze tijd doorbrengen met dit team.

"Ik wil echt terug naar de Tour. Ik heb vorig jaar overgeslagen vanwege de Giro, maar het voelt alsof het lang geleden is dat ik in de Tour was. Dus ik ben echt opgewonden over dit jaar. Ik wil terugkomen na een goede voorbereiding, met een goede ploeg, en er echt van genieten".

Vice Team Principal Rod Ellingworth zei: "We hebben Egan de afgelopen vier jaar echt zien groeien bij het team. Hij heeft keer op keer laten zien dat hij een fenomenaal talent is. Hij heeft ook laten zien dat hij op de moeilijke momenten enorm veel moed heeft om zichzelf op te rapen, op de lijn te gaan staan en weer te gaan. Als Grenadier en als teamgenoot kun je niet veel meer vragen dan dat. Dit seizoen zal enorm competitief zijn. Egan en het hele team zijn gemotiveerd om er helemaal voor te gaan en vechtend voor de dag te komen."

In 2018 maakte Bernal de sprong van Pro Continental naar WorldTour-ploeg bij wat toen nog Team Sky was. Slechts een jaar later won hij de Tour de France van 2019 op 21-jarige leeftijd, waardoor hij de jongste renner ooit werd die de Maillot Jaune pakte en een historische overwinning voor Colombia boekte. Hij voegde de roze trui in de Giro d'Italia van 2021 toe aan zijn palmares en bezorgde het team de 12e overwinning in een Grote Ronde.

Foto & video: INEOS Grenadiers