Dwars door de Westhoek voor Dames Elite UCI 1.1 op zondag 7 juni geannuleerd

Door Kurt Vermeerbergen op 24 Mar 2020 - 13:44
Printvriendelijke versie

Door de huidige omstandigheden en de vooruitzichten m.b.t. het Coronavirus en de volksgezondheid, nemen De Sasspurters uit Boezinge hun verantwoordelijkheid op. Deze verantwoordelijkheid  is het annuleren van de 11de “Dwars door de Westhoek voor Dames Elite UCI 1.1” die op zondag 7 juni zou plaatsvinden.  Dit paradepaardje van De Sasspurters zal dus verhuizen naar 2021 in hopelijk betere omstandigheden.

Waarom deze beslissing nu al nemen?

Gezien deze situatie zeker nog enkele weken gaat aanhouden, loopt de voorbereiding moeilijk en zouden we waarschijnlijk in tijdsnood komen. Verder hebben we geen zekerheid of de ingeschreven buitenlandse ploegen wel aanwezig kunnen zijn. Tenslotte vinden we het onverantwoord om onze sponsors nu op extra kosten te jagen. Een groot deel van onze sponsors delen momenteel in de harde klappen en uit respect willen we hen nu niet extra financieel belasten, ook al hadden we met de meesten al een overeenkomst.

Wat met het verdere programma?

Voorlopig behouden we het overige programma: nl.  de “12 uren fietsen” op zondag 12 juli en het 4de “Dames Elite Na Tour criterium” op maandag 27 juli met in afwachting “Heren 1.12C”. We volgen de situatie verder op de voet en nemen rond 15 juni een definitieve beslissing.

We hopen als club op jullie begrip en hopen vooral dat iedereen gezond mag blijven. Gezondheid blijkt nogmaals het belangrijkste in het leven.