Dries Chtioui: "Ik heb nog heel veel te leren"

Door Kurt Vermeerbergen op 14 Mar 2023 - 10:42
Printvriendelijke versie

Tweedejaars nieuweling Dries Chtioui reed enkele weken geleden zijn allereerste wedstrijd als wielrenner in Zepperen. We maken kort kennis met deze nieuwe renner in het peloton en peilen naar zijn ambities.

1. Je bent momenteel bezig aan je eerste seizoen als renner. Hoe ben je terecht gekomen in de wielersport? Van waar de keuze?
Ik ben altijd een voetballer geweest maar had een blessure opgelopen. Zo op de fiets gestapt en gelijk verliefd geworden op deze mooie sport.

2. Hoe verlopen de eerste trainingen bij je nieuwe ploeg Sport en Steun Leopoldsburg?
Zowel de trainingen met de ploeg als individueel gaan heel goed. De focus ligt nu vooral op de basis en dat hoop ik tegen het tweede deel van het seizoen dik in orde te hebben.

3. Wat vind je het moeilijkste om te leren? Leren in peloton rijden, wedstrijdinzicht ….. enz . en waarom?
De techniek van het fietsen, bochten leren aansnijden, het in peloton rijden, alles is nieuw voor mij.

4. Inmiddels heb je uw eerste wedstrijd ooit gereden als tweedejaars nieuweling in Zepperen. In de massasprint eindigde je op een 12e plek. Hoe kijk je terug op je eerste wedstrijdkilometers?
Het was een leuk maar nog vrij makkelijk parcours. Ik kon me goed vooraan houden. Ik ging zelfs even in de aanval en kon me goed plaatsen in de spurt.

5. Hoe was de ervaring om zo in je eerste wedstrijd deel te nemen in een sprint met het hele peloton?
Het was vooral zaak om vooraan het peloton de laatste bocht te nemen, want na de bocht ging het peloton op een lint en is opschuiven niet makkelijk.

6. Mogen we jouw nu omschrijven als een renner die kan sprinten en tijdrijden, want je bent ook alleen in de aanval geweest?
 Ik denk dat mij kwaliteiten inderdaad in de spurt en tijdrit liggen, maar ik wil vooral een sterke renner in elk onderdeel worden.

7. Wat zijn momenteel jouw grootste werkpunten om nog een betere renner te worden?
Momenteel is alles mijn grote werkpunt. Ik heb nog heel veel te leren.

8. Naar welke wedstrijden kijk je dit seizoen nog uit of voor welke wedstrijden hoop je op een selectie van je ploeg?
Natuurlijk zijn de kampioenschappen altijd iets om naar uit te kijken!

9. Wanneer is het seizoen 2023 voor Dries geslaagd?
Het seizoen is geslaagd als ik doorheen het seizoen steeds sterker word en ik hopelijk enkele top 10 plaatsen kan behalen.