Dovy Keukens – FCC telt in 2021 21 renners

Door Kurt Vermeerbergen op 23 Nov 2020 - 16:14
Printvriendelijke versie

Dovy Keukens – FCC zal ook volgend jaar opnieuw in het peloton te zien zijn, met dank aan de vaste sponsoren. Dit al voor het negende wielerjaar op rij! Het team van voorzitter Frans Delameilleure telt volgend jaar 21 renners. Maar liefst vijf eerstejaars beloften krijgen de kans om hun debuut te maken bij de U23. Voor het klimwerk komt tweedejaars belofte Nicolas De Smet de kern versterken. Hij komt tevens in hetzelfde team van zijn broer Nicolas. Twee andere broers zijn Niels & Jens Van Den Heede. Tot slot vervoegt Roeselarenaar Nills Pauwels de lokale club bij de elite z/c.

Jari Simoens, Josse Van Ransbeeck & Justin Compernolle zeggen het wielrennen vaarwel. Enkel Korneel Decaestecker zoekt andere oorden op.

Elite z/c hardrijders Thijs Vandaele, Anthony Debuy, Cedric Baekeland & Antoine Leleu zorgen opnieuw voor de sterke breedte van het team. Zegekapers Jochen Deweer & Ruben De Marez blijven de ploeg ook trouw en moeten het team aan overwinningen helpen. De focus bij Jochen ligt opnieuw op de Beker van België in een regelmatig seizoen. Ruben aast op medailles op tijdrit kampioenschappen. Fabrizio Dekoning liet positieve signalen zien in zijn laatste jaar als belofte. Hij moet in staat zijn om zijn mannetje te staan tussen de elite z/c van het team.

Corana dwarsboomt de veldritplannen van Thibaut & Nicolas De Smet. Ook Jochen zal begin 2021 niet op de wielerbaan in Gent te zien zijn.

De ploeg zal ongeveer hetzelfde programma afwerken als 2019. De beker van België wordt opnieuw een belangrijke afspraak. De ploegentijdrit in Borlo wordt ook een doel. Daarnaast voegen we enkele Nederlandse en Franse wedstrijden aan de kalender toe. Of de ploegstage in Calpe (SPA) zal plaatsvinden begin volgend jaar is nog niet duidelijk.

De renners hieronder in het rood zijn de nieuwkomers in 2021: