Diederik Pemen: "De zin en intentie is er zeker om door te gaan als belofte"

Door Kurt Vermeerbergen op 9 Aug 2016 - 20:31
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Diederik Pemen heeft zich dit seizoen al op verschillende wedstrijden getoond. Hij was goed voor verschillende podiumplaatsen en heeft onlangs de Nederlanders een lesje in het sprinten gegeven in Zundert.

1.  Afgelopen crossseizoen stopte je vroegtijdig met het crossen. Waarom? Omdat ik alles op de weg ging zetten en had van het PK tijdrijden een doel gemaakt om daar een mooi resultaat neer te zetten. Ik had dit besproken met de ploegleiding van Cycling.be-Alpha Motorhomes.

2. Hoe kijk je terug op het huidige wegseizoen? Tevreden? Ik kijk wel tevreden terug op mijn seizoen. Ik had nooit gedacht als ik zo een seizoen ging rijden. Ik heb ook op het slechte moment een bacterie gekregen in mijn darmen en daardoor heb ik op het BK moeten opgeven.

3. Wat waren voor jouw persoonlijk de hoogtepunten van dit seizoen tot nu toe? Mijn 3e plaats op PK tijdrijden en 2e plaats op het PK op de weg en daarbij nog mijn 3e plaats in de Omloop Het Nieuwsblad. Daarbij nog verschillende mooie podiumplaatsen.

4. Naar welke andere wedstrijden kijk je uit en waarom? Met de ploeg hebben we niet direct meer een grote wedstrijd, dus gewoon elke week een koerske. Ik kijk wel uit naar een wedstrijd in Nederland ,het is geen koers maar heeft daar wel mee te maken. Het is kop over kop van Red Bull. Je bent met 5 man voor 100 km zo hard mogelijk te rijden. Er start 1 renner en ongeveer om de 25 km komt er iemand bij.

5. Als wat voor type renner zou je uzelf omschrijven? Een aanvallende  renner en iemand die altijd koers wilt maken.

6. Spurt of solo? Waarom?  Solo, dat is veel mooier dan dat je een spurt wint. Je moet ook wel een beetje geluk hebben in een spurt.

7. Hoe staat het met je tijdrit capaciteiten? Met mijn tijdrit capaciteiten staat het wel goed. Ik kan wel tegen de tijd rijden en dat heb ik op het PK tijdrijden bewezen en ook op het BK tijdrijden werd ik 15e. Heb ook nog een mooie tijdrit neergezet in de 4 daagse van Kontich waar ik 14e ben geworden.

8. Ben je bijgelovig? Zo ja, op welke manier? Ben niet bijgelovig maar toch wel een beetje. Als mijn liefje er bij is, geeft dat toch wel een extra boost.

9. Wat geniet je voorkeur: een klimwedstrijd of een wedstrijd door regen en/of wind of een mix van beide? Waarom? Een wedstrijd door regen en wind, zo een wedstrijden heb ik graag. Voor een echte klimwedstrijd ben ik niet gemaakt maar zo een wedstrijdjes in de Vlaamse Ardennen dat gaat nog wel. Z'on korte krachtige hellingen alles op de kracht dat gaat nog voor mij.

10. Is het combineren wielrennen /school gemakkelijk? Dat was wel goed te combineren alleen met de examens was dat wel wat moeilijker. Maar heb mijn diploma elektriciteit behaald.

11. Is er de zin en intentie om door te gaan als belofte met de sport of gaan de studies primeren dan? De zin en intentie is er zeker om door te gaan als belofte in deze sport. Ik ga werken maar probeer wel een job te zoeken die te  combineren is met het fietsen de eerste jaren.

12. Gaan we u ook op de crossfiets terug zien of zal dit enkel als voorbereiding zijn van het wegseizoen? Je gaat mijn voorlopig niet meer op de crossfiets zien, ook niet als voorbereiding op het wegseizoen. Ik ga vooral veel MTB tochten doen en waarschijnlijk ook wat crossduathlons.

De snelle vragen
Lievelingskleur : blauw
Favoriete muziek : pop
Favoriete film : James Bond films
Andere hobby's: zwemmen
Lievelingseten : pizza
Ochtend- of avondmens : avondmens
Film of boek : film
Brunette of blondine :brunette
Pizza of frieten : pizza
Citytrip of relaxvakantie :citytrip
Sprint winnen van een klein groepje of allen binnenkomen : alleen binnenkomen
Bergop of bergaf :bergaf
Koud of warm :koud
Tijdrit of een lange rit : tijdrit
Mooiste overwinning ooit:  Ik vind de 3e plaats van Omloop Het Nieuwsblad toch 1 van de hoogtepunten
Met welke (ex-)prof zou je eens een trainingingstocht willen maken: Tony Martin
Stel, je hebt één wens voor komend seizoen; wat wens je? Een mooie seizoen rijden zonder blessures en mooie ereplaatsen.
 

Gerelateerde artikels

Diederik Pemen keert terug naar het Urbano Cycing Team na een jaartje andere oorden te hebben opgezocht. "Diederik keert terug na een jaartje te hebben gereden bij onze vrienden van het VP-Consulting Team, naar zijn eerder jarenlange vertrouwde omkadering bij het URBANO Cycling Team. Diederik...
Diederik Pemen zal zijn laatste jaar als belofte volgend seizoen volbrengen bij het VP Consulting - Zannata Cycling Team. "In 2020 ga ik rijden voor VP Consulting - Zannata Cycling Team. Ik had een paar aanbiedingen gekregen en het is deze ploeg geworden. Ik wil toch ook de omkadering...
Diederik Pemen zal vanaf 1 januari rijden in de tenue van het Prorace Cycling Team. "Vanaf 1 januari rij ik voor het Prorace CT. Ik heb met verschillende ploegen een gesprek gehad maar deze ploeg is het uiteindelijk geworden. Ik wil Eddy en Patrick bedanken voor de kansen die ik bij hun...
Met slechts 33 junioren werd er gestart in Balen Steeg. Diederik Pemen was duidelijk naar Balen gekomen om te koersen. Vanaf ronde 1 van de 20 af te leggen ronden ging de veldrijder solo in de aanval en had al snel enkele seconden op de andere. Wouter Van Ende, Yannick Versavel en Brent Meeus zagen...
Gisteren werd er met 50 juniores vertrokken in Bollebeek-Merchtem waaronder enkele renners van het Turkish National Junior Cycling Team. De zege ging uiteindelijk naar  Batuhan Özgür uit Turkije. Diederik Pemen werd knap 2e tussen de Turkse renners welke plaats 1,3 en 4 innamen. "Eerste...
Vele Nederlanders komen naar België om zich te meten met onze Belgische renners . Gisteren deed Diederik Pemen het omgekeerde en trok naar het Nederlandse Zundert voor een criterium. Diederik behaalde er zijn eerste zege van het seizoen als tweedejaars junior. "We gingen met 17 renners van...