Dare 2b Waasland stelt op 18/1 nieuwe beloftevolle mountainbikeploeg voor

Door Kurt Vermeerbergen op 14 Jan 2014 - 10:38
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Het Dare 2b Waasland MTB Team werd in 2012 opgericht voor jonge mountainbikers (van nieuwelingen tot beloften) en wist hierbij meteen een vliegende start te nemen in 2013. Na een succesvol eerste seizoen is de jongerenploeg niet onopgemerkt gebleven en zijn de Dare 2b teamleden klaar voor een nog beloftevoller tweede mountainbikeseizoen. Voorzitter Ivo Heirbaut stelt dan ook zaterdag 18 januari met trots zijn nieuwe ploeg voor in Kortrijk tijdens Velofollies, de fietsbeurs voor de grootste wielerliefhebbers.

In samenwerking met het outdoormerk Dare 2b, richtte voorzitter Ivo Heirbaut in 2012 een beloftevol jongerenmountainbiketeam op waarbij de jongeren eerder al getraind werden in de Waasland MTB school, maar verder aan competitie wilden doen. Het Dare 2b Waalsland MTB Team was voor het eerst actief in 2013 en liet zich hierbij meteen gelden. Bij de meisjes jeugd behaalde Lotte Van Thillo een podiumplaats op het Belgisch kampioenschap en werd ze tevens geselecteerd voor het Europees kampioenschap. Op het provinciaal kampioenschap wist Dare 2b Waasland bij de junioren zowel een zilveren medaille (dankzij Bram Creve) als een bronzen medaille (dankzij Rob Vanden Haesevelde) in de wacht te slepen. Vanden Haesevelde zal dit seizoen echter overstappen naar Scott Goeman.

Bij de beloften sleepte het team, dankzij de sterke prestatie van Pieter Broeckx, een derde plaats algemeen in de wacht. Deze laatste is inmiddels elite geworden en is van het Dare 2b Waasland MTB Team naar Team Narviflex-Nomadesk overgestapt. De beloftevolle Broeckx zal zich hierbij verder kunnen ontwikkelen in het succesvolle team van Kris Henderieckx en Kris Hertens. Hij zal er onder anderen meedoen aan de marathons en meerdaagse wedstrijden.

Afgelopen seizoen verwierf het mountainbiketeam eveneens meermaals een toptienplaats in de Flanders Cup en de Wallonia Cup, wat een opmerkelijk resultaat is voor eerstejaarsnieuwelingen en eerstejaarsjunioren. Dit seizoen wil voorzitter Ivo Heurbaut het nog beter doen: “Komend seizoen zal ook Yenzy Antheunis van zich doen spreken, hij gaat naar de wielerschool in Ronse en zijn atletisch vermogen zal zeker een sprong voorwaarts nemen als tweedejaars nieuweling. Ook de veelzijdigheid van het team is een pluspunt. We nemen immers niet alleen deel aan crosscountrywedstrijden,” aldus Heirbaut.

Tot slot zullen twee opvallende nieuwe gezichten het Dare 2b Waasland MTB Team versterken dit seizoen. De Nederlandse Didi De Vries is nationaal kampioene bij de meisjes nieuwelingen in haar land en pakte ook in diverse Belgische wedstrijden podiumplaatsen. Ze neemt hierbij ook haar jongere broer Joppe De Vries mee.

Voorstelling Dare 2b Waasland MTB Team:

Datum:
Zaterdag, 18 januari 2014


Uur voorstelling: 11u00

Adres: Kortrijk Xpo - Doorniksesteenweg 216, 8500 Kortrijk (Velofollies, hal 1)

Gerelateerde artikels

Zaterdag mocht het Dare 2b Waasland MTB Team de ploegvoorstellingen open op Velofollies. Na de voorstelling van de Dare2b-kledij werden de renners aan het publiek voorgesteld.  Het Dare 2b Waasland MTB Team bestaat uit Brian Vergult, Didi de Vries, Bram Creve, Lotte Van Thillo, Arne Heirbaut,...