Danny Van Poppel: "Mijn beste voorjaar ooit"

Door Kurt Vermeerbergen op 7 Apr 2021 - 18:33
Printvriendelijke versie

De 108e editie van de Scheldeprijs (1.Pro, 07/04), die hiermee de oudste aller Vlaamse klassiekers is, werd vandaag verreden. Het peloton trok zich op gang in het Nederlandse Terneuzen en maakte zich op voor 194 kilometer op een vernieuwd parcours. Vorig jaar vond de traditionele sprinterskoers door de pandemie plaats in en rond aankomstplaats Schoten. Vandaag ging het van Terneuzen over Zuid-Beveland om dan recht naar de provincie Antwerpen te vlammen.

En gevlamd werd er. Na goed vijftien kilometer, iets na het verlaten van de Westerscheldetunnel, werden de eerste waaiers getrokken. Meteen brak het peloton in twee grote stukken. Maar lang zou dat niet duren want door de strakke wind bleven er onderlinge steeds meer verschillen komen. De renners bleven gespaard van hagel en sneeuw maar ondertussen regende het wel valpartijen en bijgevolg ook opgaves. Ook onze Nederlander Taco van der Hoorn ging jammer genoeg tegen de grond. Hij verliet uit voorzorg de wedstrijd. (checken bij Hilaire)

Zijn val zorgde ervoor dat het peloton, dat ondertussen een beetje tot bedaren was gekomen, weer brak. Dit keer scheidde zich een kopgroep af van dertien met daarin onder meer onze Nederlandse sprinter Danny Van Poppel, die in het gezelschap verkeerde van andere snelle mannen als Ackermann, Bennett en Philipsen. Na een tijdje achtervolgen kwamen nog zeventien renners, waaronder onze sterke Duitser Jonas Koch, terug. Zo kregen we  uiteindelijk dertig leiders. De samenwerking verliep vlot en dus zou er niemand meer terugkeren uit de achtergrond. Dit gezelschap ging in een sprint uitmaken wie de Scheldeprijs 2021 zou winnen.

De overwinning ging uiteindelijk naar de Belg Jasper Philipsen voor de Deceuninck-Quickstep-tandem Sam Bennett en Mark Cavendish. Danny Van Poppel etaleerde nogmaals zijn uitstekende vorm door naar een fraaie vierde plaats te sprinten! Na zijn derde plaats in 2014 kunnen we nu wel concluderen dat de Scheldeprijs hem uitstekend ligt.

Danny Van Poppel :" We kregen een heel nerveuze wedstrijd vandaag, in Zeeland ging alles op de kant door de wind. Ik was goed mee toen de schifting werd gevoerd en Jonas Koch later nog mooi aansluiten. We waren allebei klaar voor de finale. Jonas leverde uitstekend werk en zette me op het einde goed af. Jammer genoeg raakte ik een beetje ingesloten in de sprint want ik kwam nog goed opzetten. Vlak na de meet baalde ik eerst een beetje omdat ik net het podium mis maar ondertussen kijk ik best wel tevreden terug op mijn prestatie. Voornamelijk omdat ik nu eens eindelijk een goed uitslag rijd. Dit is misschien wel mijn beste voorjaar ooit, zo reed ik de finales van onder meer GP Le Samyn en Gent-Wevelgem maar toch was het resultaat nooit echt top. Nu is er dan eindelijk toch eindelijk die mooie ereplaats. Daar ben ik erg blij om. Ik voel me helemaal op mijn plek bij Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux dus het is mooi dat ik iets kan teruggeven aan de ploeg. De ploeg steunt me en blijft me altijd vertrouwen geven. Dat is niet in elke ploeg het geval."

Foto: Cycling Media Agency