Danilo Wattez en Bram Oosterman samen naar de zege in Weelde (foto's)

Door Kurt Vermeerbergen op 16 Jun 2014 - 17:50
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Voor de Grote prijs Heda Motors verschenen 48 nieuwelingen aan de start voor 15 ronden van 3,9 kilometer.

Over de wedstrijd zelf valt er niet veel te vertellen. In de 2e ronde was er een aanval van één ronde van Luca Verelst en hierna was het wachten tot de 4e ronde wanneer 6 renners zich afscheuren van het peloton. Bram Oosterman, Xavier Ketelaars, Floris Van Den Broeck, Cliff De Peijper, Danilo Wattez en Brent Van Der Eycken bouwen ronde na ronde hun voorsprong verder uit tot ongeveer 40 seconden. Slechts één renner, David Dekker, bood weerstand door solo een poging te wagen om naar de 6 leiders te rijden. Ondanks dat hij alle zeilen bijzette slaagde hij niet in zijn poging. Bij het ingaan van de laatste ronde was er een premiespurt wat voor de ploeggenoten Danilo Wattez en Bram Oosterman het signaal was om er met zijn twee vandoor te gaan. De beiden vrienden kwamen hand in hand samen over de meet met winst voor Danilo. Xavier Ketelaars won de spurt voor de 3e plaats.

"Ik had vooraf samen met mijn ploeggenoot Bram afgesproken dat hij de premies mocht hebben en ik de overwinning." vertelt een tevreden Danilo.

9.   LEJOLY Gilles LOTTO-VC ARDENNES
10.   DE PROOST Dries DE KASTELSE DURVERS V.Z.W.
11.   HAEST Jasper WILLEBRORD WIL VOORUIT
12.   VAN STAEYEN Maarten W.A.C. TEAM HOBOKEN (KON.) V.Z.W.
13.   OREEL Lars ZRTC THEO MIDDELKAMP
14.   SNELS Robbe WSC HAND IN HAND BAAL
15.   WELTEN Tom WILLEBRORD WIL VOORUIT
16.   EESTERMANS Glenn VZW IJSKLOKJE - CYCLING
17.   VERELST Luca WSC HAND IN HAND BAAL
18.   GERINCKX Joni DE KASTELSE DURVERS V.Z.W.
19.   ZUIDWEG Jarno ZRTC THEO MIDDELKAMP
20.   GEERTS Bjorn DE KASTELSE DURVERS V.Z.W.
21.   VRANKEN Vince KON. BALEN B.C. V.Z.W.
22.   SITERS Bart RSC DE ZUIDWESTHOEK
23.   WUYTS Siebe WSC HAND IN HAND BAAL
24.   GOENé Victor W.V. Eemland
25.   LEIJTEN Dennis RSC DE ZUIDWESTHOEK
26.   DIERCKX Joëy KON. BALEN B.C. V.Z.W.
27.   LAENEN Dieter DE KASTELSE DURVERS V.Z.W.
28.   DE PEUTER Dylan DE KASTELSE DURVERS V.Z.W.
29.   VAN DINGENEN Matthias WSC HAND IN HAND BAAL
30.   PAELINCKX Mathijs W.A.C. TEAM HOBOKEN (KON.) V.Z.W.
31.   TIMMERS Lars Dijlespurters v.v. Mechelen
32.   DE BOCK Stijn RUDYCO-JANATRANS CYCLING TEAM
33.   HILHORST Enz W.V. Eemland
34.   VAN HEESWIJK Julian VZW IJSKLOKJE - CYCLING
35.   BOUTS Jens DCM CYCLING TEAM
36.   BERNAERTS Jarne DE KASTELSE DURVERS V.Z.W.
37.   MASTEBROEK Lars W.V. Eemland
38.   VAN ALPHEN Damian Willebrord Wil Vooruit
39.   PIJPERS Wouter THE BMX DEVILS V.Z.W. RAVELS
40.   STOOPEN Manu DE KASTELSE DURVERS V.Z.W.
40.   VAN DEN OUWELAND Jens WSC HAND IN HAND BAAL

Danilo Wattez won afgelopen zondag de wedstrijd in Weelde. Voor de renner van WRV de Peddelaars was dit zijn laatste test voor het Nederlands kampioenschap nu zaterdag. 1. Je behaalde afgelopen weekend je derde overwinningen van het seizoen in Weelde. Was deze wedstrijd een test voor het NK van...
De Nederlander Danilo Wattez won gisteren namiddag de massaspurt in de vierde etappe van de vierdaagse van Kontich. Voor Danilo een echte opsteker na veel tegenslag de afgelopen tijd. "Vanaf het begin de koers gecontroleerd met de ploeg omdat er 2 jongens kort in het klassement stonden....