Dag Verbeeck wint seizoensafsluiter voor junioren in Heist-op-den-Berg

Door Kurt Vermeerbergen op 14 Oct 2019 - 08:01
Printvriendelijke versie

Dag Verbeeck won gisteren de laatste wedstrijd van het seizoen voor junioren in Heist-op-den-Berg. In de sprint was de eerstejaars junior de snelste. Het is voor Dag zijn eerste zege sinds hij drie jaar geleden startte met het wielrennen.

"Het was een vlak parcours met veel rechte stroken. De eerste rondes probeerde veel renners weg te rijden maar ze werden altijd terug gepakt door het hoge tempo dat er werd gereden in het peloton. Ik wist hierdoor dat het op een sprint ging uitdraaien. Ik had met de 2 laatste rondes goed vooraan geplaatst.In de laatste ronde reed er een paar man weg en ik sprong mee.  Ik zag dat we een gat hadden dus we besloten om vollenbak door te rijden en dat lukte ook. 300 m voor de streep zag ik dat het peloton toch heel dicht kwam. Ik reed als eerste dus ik moest wel  gaan sprinten voor het peloton ons voorbij steekt. Ik gaf alles en ik zag dat het ging lukken en het is ook gelukt."

1 VERBEECK DAG
2 MAES JUUL
3 DE DECKER TIJL

Gerelateerde artikels

Dag Verbeeck maakt volgend jaar de overstap naar het Urbano Cycling Team. Hij zal de ploeg vervoegen in zijn eerste jaar als belofte. "Ik hoorde veel goeds over het Urbano CT. Hun goede begeleiding en hun mooi programma dat ze rijden met daarnaast nog heel mooi materiaal waarmee ze rijden,...