Daan Noyens: In het peloton zitten wachten is niets voor mij

Door Kurt Vermeerbergen op 29 Aug 2013 - 12:09
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

1. Je behaalde je tweede overwinning van het seizoen in Minderhout . Verwacht of al lang op zitten wachten op die nummer 2? Verwacht niet echt, want om een koers te winnen moet alles wat meezitten. Ik wist wel dat de vorm redelijk was en als de benen dan nog goed aanvoelen kan je je kans wel eens wagen. Dat heb ik dan ook gedaan met een goede afloop als gevolg.

2. Beschouw je u seizoen nu als geslaagd of had je meer gehoopt al? Ik denk wel dat ik mijn seizoen als geslaagd mag beschouwen met 2 overwinningen en als kers op de taart een 3de , heel onverwachte podiumplaats op het Belgisch Kampioenschap in Pollare. Bij het begin van het seizoen wou ik vooral de koersen mee hard maken en regelmatig mee zijn in de aanval en dat heb ik dan ook kunnen doen. En daar ben ik heel blij mee.

3. Wat was tot nu toe je grootste tegenvaller/teleurstelling van het seizoen? Het feit dat ik niet kon deelnemen aan het provinciaal kampioenschap te Arendonk omwille van ziekte. Die koers had ik met rood aangestipt maar als die dan wegvalt is dat wel een serieuze tegenvaller. Mede omdat het die dag een massasprint werd.

4. Welke parcours zijn je favorieten/ wat zijn je sterkste punten in wedstrijd? Solo, omdat je beide wedstrijden zo gewonnen hebt ? Ik heb het liefst de vlakke koersen. Daar kan ik mijn vermogen het beste kwijt. Eén van mijn sterkste wapens is toch wel mijn explosiviteit in de sprint. Daardoor kan je onderweg in de koers ook al eens een stevige demarrage plaatsen. Het tijdrijden ligt me niet zo zeer maar solo rijden in de koers lukt me wel . Bij lange beklimmingen kom ik minder tot mijn recht. Daarom liggen de echte klimkoersen mij niet zo.

5. Hoe waren de andere wedstrijden van het seizoen al voor je? Bij de meeste koersen die ik reed koos ik vol voor de aanval. Maar die tactiek werd niet altijd beloond. Daardoor had ik soms wat mindere uitslagen maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat in die koersen niet goed was of niet hard had gereden. Want gewoon in het peloton blijven zitten en de sprint afwachten, daar hou ik niet zo van.

6. Naar welke wedstrijden kijk je verder uit? De 2 resterende wedstrijden in de Beker Van België. We staan met de ploeg momenteel op een zeer verdienstelijke 5de plaats. Daarom hebben wij met de ploeg extra veel zin om er daar stevig tegenaan te gaan en onze plaats te behouden of zelfs nog een plaatsje op te schuiven.

7. Wat ga je in de winter doen : piste of veldrijden? Of waarom niet? Vorig jaar heb ik enkele veldritten gereden voor mijn plezier. Maar dat ga ik deze winter niet meer doen omdat bij de juniors de wedstrijden langer duren. Normaal ga ik wat met de mountainbike rijden en wat lopen zodat ik in goede conditie weer aan het nieuwe seizoen kan beginnen.

8. Al een idee wat volgend jaar voor je zal brengen? Welke ploeg?  Normaal blijf ik bij de Kastelse Durvers. Ik voel me goed bij de ploeg dus zie ik geen reden om te veranderen. Verder hoop ik om de overstap goed te maken. En er komen natuurlijk de extra wedstrijdkilometers bij. Maar ik denk dat deze geen probleem mogen zijn.

9. Naar welke renners kijk je op? Waarom? Marcel Kittel zie ik wel graag rijden. Ik vind hem ook een heel sympathieke renner. In de zomer heb ik er een kort babbeltje mee gehad voor de start van een tourrit. Hij heeft een indrukwekkend lichaam voor een wielrenner. Hij straalt gewoon power uit.

Gerelateerde artikels

Vanaf de start was het Daan Noyens van de Kastelse Durvers die toonde dat hij niet naar Minderhout was om rustig rondjes te draaien. Hij ging er onmiddellijk alleen vandoor en kreeg 2 ronden later het gezelschap vooraan van Wouter Van Ende en Yarne Driesen. Achter hen vormde zich een groepje van...
Nadat de elite zonder contract/u23 waren vertrokken in Hulshout voor hun grote ronden was het de beurt aan de junioren. Met hun 54 passeerden ze langs de inschrijvingstafel. In de eerste 5 ronden waren er pogingen  van Cory Cannings, Amaury Demonceau, Yari Crollet en Lennert Van Tendeloo maar...
In Lommel behaalde Kastelse Durver Daan Noyens zijn tweede zege van het seizoen.  Daan kon de laatste ronde een voorsprong van 20 seconden opbouwen op Jordi Meeus die 2e werd. "Door de strakke wind en regen die vandaag boven Lommel hing was de openingsfase moeilijk. Niemand durfde...
Met 118 nieuwelingen stonden ze aan de start in Scherpenheuvel-Zichem waaronder verschillende toppers. Zo stonden de Belgisch kampioenen bij de nieuwelingen aan de start Sasha Weemaes en Jari Snyers en Vlaams kampioen Wouter Van Ende. De renners hadden 17 ronden voor de boeg van 4 kilometer....
"Vandaag stond de koers in Retie op het programma, er moesten 20 ronden worden afgelegd van bijna 4 km. Meteen van bij de start ging ploegmaat Pieter Van de Water in de aanval samen met Robin Dekkers. 2 ronden later maakte ik alleen de sprong naar voor en kwam zo bij hen aansluiten. Na enkele...
"We stonden met 45 renners aan de start voor 20 ronden in Bilzen. Na 1 ronde hadden we een duo aan de leiding dat al snel 1min30 voorsprong kreeg omdat het peloton liet begaan. Maar rond half koers kwam er eindelijk wat vaart in het peloton zodat de kloof met de vluchters op 1 ronde werd gedicht....