Daan Noyens: "Aanvallend koersen is een beetje mijn temperament"

Door Kurt Vermeerbergen op 13 Feb 2015 - 19:39
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Daan Noyens zal in het seizoen 2015 één van de sterkhouders zijn van de Kastelse Duvers in de junioren categorie. Daan wist als eerstejaars enkele mooie podiumplaatsen te verzilveren.

1. Wat waren voor jou de mooiste momenten van het afgelopen seizoen? Het mooiste moment van het seizoen was voor mij mijn derde plaats in de slotrit van de Ster van de Vlaamse Ardennen, omdat ik na drie dagen afzien nog voldoende overschot had om mee te springen in de kopgroep en mee te spurten voor een podiumplaats. Mijn overwinning in Ravels was ook een heel mooi moment, omdat er een heel sterk deelnemersveld aan de start stond. We reden de hele wedstrijd met 18 renners in de aanval en ik slaagde erin om in de laatste ronde weg te glippen en solo binnen te komen. Tenslotte vond ik het ook heel fijn om de provinciale titel op de piste te behalen.

2. Vond je je seizoen geslaagd? Ja, ik heb een vrij constant seizoen kunnen rijden met enkele mooie ereplaatsen. Ik heb me ook een paar keer in de kijker kunnen rijden in grote koersen en daar draait het uiteindelijk om.

3. Op welk vlak wil je volgend seizoen een stap voorwaarts zetten? Misschien zou ik op sommige momenten iets verstandiger moeten koersen in plaats van direct in de eerste ronde in de aanval te gaan. Aanvallend koersen is een beetje mijn temperament, maar soms is het beter om jezelf eerst even weg te steken.

4. Hoe verloopt de opbouw naar het nieuwe seizoen toe? Alles verloopt goed, dankzij de trainingsschema’s van mijn trainer Dietmar Ledegen. Natuurlijk is het wel jammer dat ik de rollen zoveel moet bovenhalen door het slechte weer. Maar eenmaal het koersseizoen weer begint, zijn de soms saaie trainingsuren op de rollen snel weer vergeten.

5. Was de overstap van nieuweling naar junior zoals je verwachtte? Wat vond je persoonlijk het moeilijkste aan de overstap? Ik denk dat ik de overstap naar de juniors goed verteerd heb, omdat ik mijn mannetje wel heb kunnen staan tussen de sterke renners van 1996. Het viel me op dat een wedstrijd bij de juniors nooit stilvalt, terwijl dit bij de nieuwelingen soms wel het geval was.

6. Als je één wedstrijd voor volgend seizoen mag aanstippen in je kalender. Welke en waarom? De Kattenkoers in Ieper is een wedstrijd waar ik naar uitkijk. Het parcours ligt me normaal wel, door de lange rechte banen met veel wind en de opeenvolging van korte, venijnige hellingen om dan aan te komen in het historische centrum van Ieper en hopelijk te kunnen sprinten voor de overwinning op de kasseien.

7. Wat betekent wielrennen voor je? Sinds ik zes jaar geleden begonnen ben met wielrennen, doe ik het elk jaar liever en liever. De dagen dat ik geen zin heb om te trainen komen zeer zelden voor, want zonder training boek je geen resultaat.

8. Ben je bijgelovig? Zo ja, wat zijn de kenmerken ervan? Bijgelovig niet echt, maar als mijn vaste supporters (mijn ouders en mijn zus) erbij zijn, geeft me dat toch steeds een boost. Ik weet dat ze dan helemaal achter mij staan en mij aanmoedigen.

9. Wat doe je het liefst: rondes of klassiekers? Ik rij het liefst klassiekers, omdat deze vaak minder bergop zijn en worden beslist in één dag.

10. Als je je zou moeten vergelijken met een bekende renner, welke zou je kiezen en waarom? Dan zou ik gaan voor Wouter Van Ende, een bekende renner van de Kastelse Durvers (lacht). Hij is ongeveer het zelfde type renner als ik. Hij kan heel hard met de fiets rijden, dus je rijdt hem er bijna nooit af op een parcours dat hem ligt. Ook is hij heel snel aan de meet.

Gerelateerde artikels

Op de wielerpiste van Hulshout werd woensdag gestreden voor het provinciaal kampioenschap piste voor dames jeugd en junioren van Antwerpen.  De 8 jongens en 2 dames moesten volgende disciplines tot een goed einde brengen: baanronde, scratch, afvalling, puntenkoers en achtervolging. Foto's...
In Lommel behaalde Kastelse Durver Daan Noyens zijn tweede zege van het seizoen.  Daan kon de laatste ronde een voorsprong van 20 seconden opbouwen op Jordi Meeus die 2e werd. "Door de strakke wind en regen die vandaag boven Lommel hing was de openingsfase moeilijk. Niemand durfde...
Vanaf de start was het Daan Noyens van de Kastelse Durvers die toonde dat hij niet naar Minderhout was om rustig rondjes te draaien. Hij ging er onmiddellijk alleen vandoor en kreeg 2 ronden later het gezelschap vooraan van Wouter Van Ende en Yarne Driesen. Achter hen vormde zich een groepje van...
"Vandaag stond de koers in Retie op het programma, er moesten 20 ronden worden afgelegd van bijna 4 km. Meteen van bij de start ging ploegmaat Pieter Van de Water in de aanval samen met Robin Dekkers. 2 ronden later maakte ik alleen de sprong naar voor en kwam zo bij hen aansluiten. Na enkele...
Daan Noyens behaalde vandaag in Herenthout zijn 5e zege van het seizoen. Daan kon in een spurt met 2 de Nederlander Niels Boele achter zich houden. De twee hadden een voorsprong van 1 min 50 seconden op de dichtste achtervolgers. "Vandaag stond de wedstrijd in Herenthout op het programma...
1. Wat waren voor u de mooiste momenten van het seizoen? De mooiste momenten vond ik persoonlijk het samen zijn op training en wedstrijden met men ploegmaten! We hadden echt een heel hechte ploeg en deden alles voor elkaar. Mede daardoor is mijn seizoen al geslaagd! Verder op persoonlijk vlak is...