Clubkampioen Tomas Van Uytsel (Sport en steun - Leopoldsburg)

Door Kurt Vermeerbergen op 20 Feb 2013 - 09:43
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Tomas Van Uytsel (tweedejaars junior) werd zondag in Leopoldsburg clubkampioen bij 'sport en steun - Leopoldsburg'.1. Hoe was vorig seizoen voor je?

Als eerste jaars Junior was het mijn eerste volledige koersseizoen. De overstap naar deze categorie is goed verlopen en mijn resultaten waren verleden jaar al een stuk beter dan bij de Nieuwelingen. Een overwinning was er niet bij maar met 4 podiumplaatsen was ik er wel dicht bij.2. Hoe heb je u voorbereid op het seizoen?

Na eind vorig seizoen heb ik nog 2 weken uitgefietst en daarna heb ik mijn fiets even uit mijn zicht gezet, ik ben wel altijd in beweging gebleven met oa. lopen, zwemmen en schaatsen om toch niet teveel van mijn basisconditie te verliezen. Na een kleine maand zijn er dan ook specifieke krachttrainingen bijgekomen in de fitness en ben ik tussendoor al eens een toertochtje gaan doen met de MTB. In december zijn de trainingen op rollen erbij gekomen en meer naar het jaareinde toe zijn de ploegtrainingen op de weg erbij gekomen. 3. Je kroonde uzelf al tot clubkampioen. Hoe was de wedstrijd? Verwacht?

Mijn basisuithouding was oké dat wist ik want ik had even ervoor nog een conditietest afgelegd. En de rest zouden we dan wel ondervinden in de koers, daar dient immers dit soort van testwedstrijden voor aan het begin van het seizoen. De wedstrijd zelf is vlotjes verlopen zoals ik had gehoopt. Het was de bedoeling om de wedstrijd mee hard te maken en als de kans zich voordeed weg te rijden al of niet in het gezelschap van enkele renners. Na meerder ontsnappingspogingen waren we met twee weg, mijn medevluchter heb ik op 5 km voor de meet kunnen achterlaten en zo kwam ik alleen over de streep een 20 tig tal seconden voor het peloton. Voor mij een gedroomd koersverloop want de sprint is niet mijn sterkste wapen.           

4. Wat zijn je doelstellingen voor dit seizoen?

Ik zou toch mijn goede doen nog wel eens in de loop van de volgende maanden willen bevestigen met enkele podiumplaatsen waaronder liefst eentje op het hoogste schavotje. Dit jaar rijden we met de Junioren van “Sport en Steun Leopoldsburg” ook de Beker van België wedstrijden. Dit zijn er natuurlijk van een ander kaliber maar een top 15 moet denk ik toch binnen de mogelijkheden liggen. Daarbuiten staan het PK op de weg en het PK tijdrijden met stip aangeduid.   5. Wanneer is het seizoen geslaagd voor je?

Wanneer ik bovenstaande doelstellingen heb kunnen bereiken.6. Naar welke wedstrijden kijk je vooral uit?

Ik rij koers graag in eigen regio voor de supporters, om de een of andere reden kan ik dan blijkbaar toch nog iets meer. Zo is het in het verleden toch altijd geweest, wat het dit jaar zal worden zullen we moeten afwachten ik kan alleen maar beloven mijn best te doen.  

Gerelateerde artikels

  Vandaag was  er de Grote Prijs Tessenderlo, een wielerwedstrijd voor junioren die voor de 2e keer georganiseerd werd aan de school Campus Russelberg. De wedstrijd werd georganiseerd door Kevin Dupont, Laurens Hagelsteens en Timothy Vanderaerden, drie studenten welke de wedstrijd...
1. Wat waren voor u de mooiste momenten van het seizoen? Mijn eerste plaats in de openingskoers te Leopoldsburg en enkele weken later mijn dubbelslag in  ‘de 2de grote prijs Tessenderlo’ waar ik de bloemen voor de overwinning en de bergprijs mocht ontvangen waren toch wel speciaal. Verder ben...