Cibel gaat volgend seizoen met nieuwe sponsors in het peloton

Door Glenn Hofkens op 13 Nov 2019 - 18:32
Printvriendelijke versie

Gaspard Van Peteghem (67) en wielersponsor Cibel gaan na een jarenlang succesverhaal uit elkaar. Zowel Van Peteghem als Jurgen De Witte, CEO van het groenten- en fruitconcern waarvan het merk Cibel een onderdeel is, blikken tevreden terug.

“Vijftien jaar geleden ben ik opnieuw in de wielersport gestapt. Oorspronkelijk op kleine schaal als regionaal clubteam met Jan Snel, nadien met Aliplast als sponsor. In 2013 ben ik dan in contact gekomen met de familie De Witte. Zij hebben zich de voorbije zeven jaar met de fruit- en groentenlabels Cibel en Cebon achter mijn ploeg gezet. Dankzij hen konden we de voorbije jaren als continentaal team de stap naar het professionalisme zetten en een internationaal programma rijden,” aldus Van Peteghem.

De Belseelse sportbestuurder boekte met zijn renners in de Cibel kleuren meer dan 250 overwinningen. “Een mooi aantal daarvan ook in UCI wedstrijden. In alle wedstrijden in België die op televisie kwamen waar we mochten starten kwamen we ook prominent in beeld. Het leverde uren televisiebeelden op. De herinneringen aan de ronde van Taiwan, de successen in de Tour du Haute Savoie, de regionale profwedstrijden die we konden winnen en de vele ereplaatsen in de semiklassiekers zullen me altijd bij blijven. Ook de nationale titels op de weg van Joeri Stallaert en Stijn De Bock zijn herinneringen die ik altijd zal koesteren.”

Van Peteghem zag ook heel wat renners vanuit zijn team doorgroeien naar de internationale top. Oliver Naesen is uiteraard de bekendste. Ook zijn broer Lawrence zit intussen in de WorldTour maar eerder konden ook de Litouwers Bagdonas en Navardauskas al de stap naar het allerhoogste niveau zetten. Ook Jimmy Janssens en Stijn De Bock of Joeri Stallaert konden via Gaspard hun loopbaan een boost geven.

Jurgen De Witte, CEO van Cibel, is tevreden over de samenwerking. “We hebben zeven vette jaren gekend met Gaspard.  We hadden al enige sponsorervaring maar door titelsponsor te worden in het wielrennen hebben we onze naambekendheid sterk opgedreven. Dat heeft ons ook letterlijk en figuurlijk vruchten opgeleverd. Ook de samenwerking met Gaspard en zijn groep medewerkers hebben we altijd heel positief ervaren. Het was een geslaagd huwelijk maar we zijn nu in de allerbeste verstandhouding uit elkaar gegaan. Onze doelen zijn ruimschoots bereikt. We staan met ons bedrijf voor heel wat grote uitdagingen en die zullen de komende tijd al onze energie vragen,” besluit De Witte.

Van Peteghem zal echter ook volgend jaar nog in het peloton te zien zijn. “Ik zal zeker een team op de been brengen. Ik wil jongens als Marchand maar ook heel wat andere renners die dit jaar bij mij reden niet in de steek laten. In de loop van de volgende weken zal alles opnieuw in zijn plooi vallen.” (IE)