Cédric Van Raemdonck wint in Orroir (foto's)

Door Sophie Richez op 26 May 2019 - 11:43
Printvriendelijke versie

Gisteren konden de nieuwelingen tegen elkaar strijden in het Waalse Orroir. De zege ging in de spurt naar Cedric Van Raemdonck.

Het podium:  1e. Van Raemdonck Cedric (Avia), 2. Verstappen Dries (Maes CT Glabeek) en 3e Hermans Joppe (Avia)

"‘s morgens hebben we jammer genoeg afscheid genomen van een fijne ploegmaat, dus de sfeer was niet zo optimaal om met een goed gevoel aan de start te staan in Orroir. Met een minuut stilte en een rouwband “Jarne rijdt met me mee” is het  Avia-Rudyco-Janatrans -cyclingteam van start gegaan in Orroir om 61 km af te leggen op de pittige hellingen van de kluisberg. Deze wedstrijd stond voor mij en mijn ploegmaten in het teken van Jarne en de hele ploeg heeft het beste van zichzelf gegeven om het podium zoveel mogelijk te vullen, als eerbetoon aan Jarne en zijn ouders.
 
Er werden vele ontsnappingspogingen gedaan die telkens terug gegrepen werden. Halverwege koers werd het een ware uitputtingsslag tot we met een 10tal renners overbleven voor de strijd van de zege op de pittige klim van de Kluisberg dat uitdraaide op een sprintje waar ik de snelste was, Dries Verstappen op de 2de plaats eindigde, en ploegmaat Joppe Heremans het podium vervolledigde met een  3de plaats. Ik stond met een dubbel gevoel op het podium, maar draag uiteraard deze overwinning op aan mijn overleden ploegmaat.  "
 

Foto's: https://www.flickr.com/photos/cyclingsite/albums/72157708757303451

Gerelateerde artikels

Met 56 nieuwelingen werd er gestart in Lievegem/Waarschoot. Alles wees erop dat ze gingen spurten voor de podiumplaatsen maar dat was buiten Cédric Van Raemdonck gerekend. Hij koos het hazenpad en reed solo naar de zege. "Een koers waar vele pogingen werden gedaan om weg te rijden maar deze...