Brent Van der Eycken: " In Polleur wil ik nog een mooie uitslag rijden"

Door Kurt Vermeerbergen op 2 Jun 2015 - 19:34
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Brent Van der Eycken heeft de eerste zege van het seizoen op zijn palmares staan. De DCM nieuweling was de snelste van 4 in Kieldrecht. Brent heeft nog enkele wedstrijden op zijn programma staan waar hij zich wil tonen.

1. Wanneer ben je gestart met wielrennen ? Hoe bij de sport terecht gekomen? Ik ben gestart toen ik 6 jaar was . Toen reed ik in Nederland al in het veld. Later toen ik 8 was ben ik in België op de weg gaan rijden. Voor ik begon te koersen ging ik altijd naar Kristof Verschueren, Tom Vermeiren en Andre Vermeiren kijken. Toen kreeg ik de smaak te pakken en ben ik ook gaan koersen.

2. Hoe kijk je terug op het provinciaal kampioenschap? Tevreden met je uitslag of zat er meer in? Ik kijk tevreden terug op het pk. Ik heb de koers er proberen hard te maken. Maar toch zat er wel wat meer in. Omdat ik toch met goeie benen aan de start stond en ik nog veel overschot had na de aankomst .

3. Tevreden over je prestaties op het Vlaams kampioenschap of zat er meer in? Over het VK ben ik helemaal niet tevreden. Het parcours was niet echt mijn ding. Bij de start stond ik ver vanachter en ben dan ook niet van voor geraakt. Dit was mijn slechtste koers van het seizoen.

4. Je hebt voor dit seizoen de eerste zege op je palmares staan. Verwacht of kwam deze zege totaal onverwacht? Ik had ze deels wel verwacht. De week daarvoor was ik 2e geworden toen we ook met 4 weg waren. Nu was het hetzelfde scenario. We waren nu ook met 4 weggereden. Alleen zat ik nu beter geplaatst om de spurt aan te vatten. Ook had ik me de laatste 4 ronden beter gespaard. Toen we weg reden en een mooie voorsprong hadden begon ik er in te geloven.

5. Naar welke wedstrijden wil je dit seizoen verder pieken? Ik zou graag goed rijden in Polleur-Stoumont-Polleur. Hier reed ik vorig jaar heel goed tot ik juist voor een belangrijke klim mijn voet aan de grond moest zetten en als laatste van het peloton terug moest vertrekken. Ook zou ik graag Harzé goed rijden.

6. Hoe staat het met je tijdrit capaciteiten? Tijdrijden ligt mij wel, alleen train ik er te weinig op. Ik behaalde dan ook een onverwachte 6e plaats op het pk in Oostmalle. Graag zou ik me er volgend jaar wat meer op voorbereiden.

7. Als wat voor type renner zou je uzelf omschrijven? Ik heb nog niet ontdekt wat mijn capaciteiten zijn. Ik hou wel het meest van de zware koersen.

8. Spurt of solo? Waarom? Liefst in een solo dat is toch altijd het mooist. In de sprint met een klein groepje kan ik mijn plan trekken maar in een pelotonsprint kan ik me moeilijk positioneren. Zo kan ik in weinige spurten echt meedoen.

9. Wat geniet je voorkeur: een klimwedstrijd of een wedstrijd door regen en/of wind? Waarom? Deze 2 liggen mij beide goed. Ik kan goed tegen de koude in wedstrijden.  In klimwedstrijden kan ik ook mijn plan wel trekken.

10. Ben je bijgelovig? Wat zijn de kenmerken? Ik ben een beetje bijgelovig. Ik doe altijd een kruisteken voor de start. Dit doe ik al van toen ik jonger was .

11. Wanneer ga je tevreden zijn van het seizoen? Met mijn winst ben ik al tevreden en al wat er bij komt is mooi meegenomen. In Polleur wil ik nog een mooie uitslag. De rest van de koersen zien we wel.

Gerelateerde artikels

Het seizoen van ‎Brent Van der Eycken is iets vroeger gestopt dan verwacht. Gisteren in de wedstrijd in Corswarem kwam hij ten val en moest naar het ziekenhuis worden overgebracht met een gebroken sleutelbeen. "Een renner voor mij kwam ten val maar ik kon hem nog net ontwijken. Echter...
Vanaf woensdag 5 augustus start de ronde van Vlaams-Brabant. Het zal dit seizoen één van de weinige meerdaagse wedstrijden worden in ons land.  Aan de start verschijnen 25 ploegen met elk 7 renners.  Wij peilden bij de renners hoe hun conditie is, wat ze ervan verwachten en kunnen ze...
Volgend jaar zal ‎Brent Van der Eycken als eerstejaars junior de kleuren verdedigen van Sport en Steun Leopoldsburg.  Voor Brent was de zoektocht noodzakelijk na het stoppen van DCM. "Wegens het stoppen van het DCM Cycling Team wil ik eerst de ploegleiders (Guy Echelpoels,Jeroen...
Brent Van der Eycken gaat volgend seizoen als 2 de jaars nieuweling van start in de kleuren van het DCM team uit Vorselaar. "Ik heb gekozen voor deze ploeg omwille van de goede begeleiding die er is en ze rijden ook een heel mooi programma. Ik ben ook uit de streek en kan dan met ploegmaten gaan...
Tweedejaars nieuweling Brent Van der Eycken heeft zijn eerst nieuwelingenzege op zak. In Kieldrecht was hij de snelste van een groep van 4. Brent Van der Eycken: " In begin van de wedstrijd werd er overwegend rustig gekoerst. Pas vanaf ronde 3 zijn ze gaan demarreren, zelf ook een paar...
Brent Van der Eycken maakt in 2019 de overstap naar het Hubo -  Aerts Action bike cycling team als tweedejaars belofte. "Ik werd gecontacteerd door Kris Kuypers om volgend seizoen voor Hubo -  Aerts Action bike cycling team te rijden. Vanaf het eerste gesprek had ik er een goed...