Brecht Ruyters wint in Neerlinter-Heide

Door Glenn Hofkens op 7 Mar 2016 - 20:22
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Gisteren stonden 103 renners aan de start in Neerlinter-Heide. De renners kregen al een stevige regenbui over zich heen toen ze klaarstonden om te starten. Al in de eerste van 13 ronden (door het slechte weer werd beslist om 2 ronden minder te rijden) ontstond de kopgroep die voor de zege zou strijden. In eerste instantie bestond deze groep uit 8 renners: Jens Berckmans (Rock Werchter - Toekomstvrienden Cycling Team), Davy Commeyne (Smartphoto Cycling Team), Alexander Cools (Superano Ham - Isorex - Tarteletto), Yannick Eijssen (Crelan - Vastgoedservice Continental Team), Dries Hollanders (Metec TKH Continental Cyclingteam), Brecht Ruyters (VL Technics - Experza - Abutriek C.T.), Rutger Wouters (Profel - United C.T.) en de Noor Henrik Evensen (IK Hero). Door de helse weersomstandigheden stapten Yannick Eijssen en Alexander Cools later uit de wedstrijd. In het peloton waren er nog wel verschillende pogingen om een tegenaanval op gang te brengen. Onder andere Sven Noels (VP Consulting - Zannata Cycling Team) en Ruben Wouters, broer van Rutger, dit jaar rijdend voor het nieuw opgerichte Young Cycling Talent Demer & Dijle, waren actief. Ook Glenn Loenders (Profel - United C.T.), vorig weekend ook al goed op dreef in Brustem, probeerde verschillende keren aan te vallen. Toch was het lang wachten tot de definitieve tegenaanval tot stand kwam. Maar deze aanval kwam te laat om de leiders te kunnen bedreigen. In de voorlaatste ronde viel de kopgroep volledig uit mekaar door een aanval van Brecht Ruyters. Rutger Wouters en Henrik Evensen gingen in de achtervolging maar bleven hangen op een 10 à 15-tal seconden. Brecht Ruyters won dus solo. Rutger Wouters won de spurt voor de 2e plaats, de Noor Evensen eindigde als 3e. Dries Hollanders eindigde 4e, Davy Commeyne werd 5e op al bijna 3 minuten. Glenn Loenders kon in de laatste ronde nog voorbij Jens Berckmans rijden en zij eindigden dus 6e en 7e. Verder in de achtervolgende groep eindigde de Brit Tom Bracegirdle (Goma Dakwerken - VDB Steenhouwerij Cycling Team) 8e, Kurt Van Goidsenhoven (Pelter - Van Wezel Cycling Team) 9e, Sven Noels 10e, de Nederlander Chiel Breukelman (NWVG) 11e en Sylvain Leonard (Verandas Willems - Dakwerken Crabbé - CC Chevigny) 12e. De spurt van het peloton voor de 13e plaats werd gewonnen door de Griek Ioannis Spanopoulos (VeranClassic Ago), die de armen in de lucht stak en dacht da hij meteen ook de hele wedstrijd had gewonnen. Tom Mertens (VP Consulting-Zannata Cycling Team) en Edwin Thijs (Individueel) maakten de top-15 volledig. Slechts 54 renners bereikten de finish.

Met 191 renners stonden ze klaar om een grote lus door de zware Ardennen te maken, gevolgd door 2 plaatselijke ronden van 8km met daarin de beklimming vd Cote de Fays. De zware weersomstandigheden maakten het er zeker niet makkelijker op. Er kwamen enkele pogingen maar geen enkele groep bleef uit...