BK veldrijden nieuwelingen tot elite zonder contract in Middelkerke?

Door Glenn Hofkens op 4 Jan 2021 - 18:15
Printvriendelijke versie

Komende vrijdag vindt er een nieuw nationaal Overlegcomité plaats waarin de coronamaatregelen besproken zullen worden. Uiteraard dromen de jeugdrenners van een versoepeling van de maatregelen waardoor ze opnieuw competitiewedstrijden mogen betwisten.

Belgian Cycling heeft niet gewacht op een beslissing over het competitieverbod en ging op zoek naar een alternatieve datum en locatie voor het BK. Dat werd nu gevonden. Het BK voor nieuwelingen, junioren, elite 2 (elite zonder contract) en beloften zal, als de regering het toelaat, plaatsvinden op zaterdag 6 februari 2021 in Middelkerke. Die dag worden op hetzelfde parcours wedstrijden voor de Telenet Superprestige afgewerkt bij de heren en dames elite.

Eerder raakte al bekend dat op dezelfde dag in Flémalle ook het BK voor aspiranten, elite 3 (amateurs) en masters zal plaatsvinden.

Momenteel is het nog niet mogelijk voor de renners om hun kandidatuur in te dienen voor deze kampioenschappen, aangezien het dus nog niet zeker is dat de wedstrijden mogen plaatsvinden.

Gerelateerde artikels

De Sporttechnische Commissie bevestigde de door bondscoach Sven Vanthourenhout geselecteerde renners om deel te nemen aan de tweede manche van de Wereldbeker Cyclocross, die zal plaatsvinden op zondag 20 december 2020 in Namen:   Dames Elite: Sanne CANT – Kiona CRABBÉ...
Belgian Cycling heeft zonet onderstaand bericht verspreid, waarbij alle wielerwedstrijden tot en met het einde van april worden afgelast of uitgesteld door het coronavirus. Verder besliste ook de organisatie van de GP Juul Marinus in Zandhoven van zondag 10 mei ook al om hun wedstrijd af te...