BK G-veldrijden in Lille: titelverdedigers verlengen hun titel

Door Kurt Vermeerbergen op 11 Feb 2024 - 18:23
Printvriendelijke versie

Tijdens de Krawatencross in Lille reden de renners met een verstandelijke beperking of autisme om 12u15 hun Belgisch kampioenschap. De regerende Belgisch kampioenen konden allemaal hun titel verlengen. Silke Bastiaensen en Gunther Boons wonnen de Belgische titel in de categorie voor personen met verstandelijke beperking, Arno Groenweghe won in de categorie voor renners met autisme.

G-sport verovert meer en meer een plekje op het wedstrijdprogramma van verschillende veldritten. Dat is voor de nationale kampioenschappen niet anders.  Voor de tweede maal op rij vond het BK G-veldrijden plaats in Lille tijdens de Krawatencross. De renners met een verstandelijke beperking of autisme reden hun cross om 12u15, net voor de elite dames.

Boons, Bastiaensen en Groenweghe maken favorietenrol waar
We kregen geen verrassingen op het Belgisch kampioenschap G-veldrijden. Bij de heren kregen we het verwachte duel tussen Gunther Boons en Lars De Jong. Die laatste kon het wiel van Boons niet lang houden en moest bijna de hele wedstrijd achtervolgen. Gunther Boons verlengt op die manier zijn nationale titel.

Bij de dames reed Silke Bastiaensen van start tot finish aan de leiding. Voor Bastiaensen was het thuiswedstrijd. De veldrijdster uit Kasterlee pakt haar derde Belgische titel op rij. In de categorie voor personen met autisme ging de overwinning net als vorig jaar naar Arno Groenweghe.

Elke renner op dit Belgische kampioenschap heeft nood aan een geldige classificatie. Zo hebben bijvoorbeeld alle renners in de klasse verstandelijke beperking een IQ lager of gelijk aan 75. Elke renner moet ook aangesloten zijn bij een club en 17 jaar of ouder zijn.

De Krawatencross in Lille was de vierde wedstrijd in het G-veldritcriterium van G-sport Vlaanderen na eerdere veldritten in Boortmeerkbeek, Loenhout en Gullegem. Na het BK volgen nog twee manches in Sint-Niklaas en Oostmalle.