Bjarne Vanacker: "Ik heb bewezen dat alles mogelijk is"

Door Kurt Vermeerbergen op 24 Jan 2015 - 16:39
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

 Bjarne Vanacker is een echte doorbijter zowel op sportief als op mentaal vlak. Bjarne verloor op enkele jaren verschillende kilo's en ook op sportief vlak kan deze junior van Cycling Team Menen zijn mannetje staan.

1. Wat waren voor u de mooiste momenten van het afgelopen seizoen? Voor mij waren de mooiste momenten van het seizoen de IC in Gent-Menen (6e), de Ronde Van Vlaanderen (13e) ,winst in de ploegentijdrit in Borlo en een 4e plaats in de Beker van België in Jemeppe.

2. Vond je uw seizoen geslaagd? Ik vind mijn seizoen redelijk geslaagd. Ik heb vooral veel geleerd afgelopen seizoen van de 2ejaars.

3. Op welk vlak wil je volgend seizoen een stap voorwaarts zetten? Ik wil vooral werken op mijn klimmen.

4. Hoe verloopt de opbouw naar het nieuwe seizoen toe? De opbouw verloopt redelijk rustig, vooral niets forceren want het seizoen is lang genoeg.

5. De afgelopen jaren hebben we een echte gedaanteverwisseling gezien bij je. Je verloor  verschillende kilo's. Hoeveel? Was het volhouden niet moeilijk? Tevreden nu? Ik verloor 30 kilo. De eerste paar weken gingen moeilijk. Ik dacht aan opgeven maar ik heb vooral blijven op men tanden bijten. Ik kreeg ook héél veel steun van men ouders, ploeg, vrienden, familie en ik ben ze enorm dankbaar daarvoor! Ik ben tevreden dat ik dit heb kunnen neerzetten en kunnen bewijzen dat alles mogelijk is .

6. Vond je de overstap van nieuweling naar junior zwaar? Welke raad geef je mee aan de renners die nu de overstap maken? Als je goed bent bij de 2e jaars nieuwelingen is de stap naar de juniores te doen. Goed trainen en en niets forceren kan ik zeggen.

7. Als je één wedstrijd voor volgend seizoen mocht aanstippen in je kalender. Welke en waarom?  Ik zou graag dezelfde koersen willen rijden zoals vorig jaar, mocht dit kunnen dan is het een perfect programma .

8. Wat betekent wielrennen voor je? Wielrennen betekent heel veel voor mij. Het is opstaan als renner en slapen als renner.  Je moet er constant bezig mee zijn en veel voor laten. Het is een fantastische sport dat door veel mensen wordt uitgeoefend en je moet er karakter voor hebben .

9. Wat doe je het liefst: rondes of klassiekers? Ik rij ze allebei even graag.

10. Als je u zou moeten vergelijken met een bekende renner, welke zou je kiezen en waarom?  Meer Kwiatkowski. Hij kan op een verschrikkelijke korte tijd hardrijden. Hij kan tijdrijden, kan wat bergop en kan een spurt wel aan .
 

Gerelateerde artikels

1. Wat waren voor u de mooiste momenten van het seizoen? Voor mij was het mooiste moment dat ik zegevierde in Meulebeke solo. De enigste solo overwinning dit seizoen waar ik 1 volle ronde alleen gereden heb tegen een vechtend peloton en het afmaakte. 2. Vind je u seizoen geslaagd? Ik vond mijn...
Bjarne Vanacker heeft zijn contract om als beloften te starten bij een ploeg op zak. Bjarne zal in 2016 in de tenue verschijnen in het peloton van EFC-Etixx. "Het is een keuze die ik direct heb genomen. De kans die ik krijg om daar mijn capaciteiten te tonen laat ik niet liggen.":...
"Vandaag stonden we met 58 renners aan de start in Meulebeke. Na tal van aanvallen reed er een kopgroep weg van 5man  De laatste ronde hadden ze 10 seconden en heb ik er solo naartoe gereden en vanachter aangevallen. Ik sloeg een gat en kreeg een medevluchter mee en ik versloeg deze  in...
Bjarne Vanacker zette gisteren in Vichte opnieuw een sterke prestatie neer. Na zijn ritwinst in de acht van Bladel (Nederland) deed hij alles nog eens over in eigen land.  Voor Bjarne is het zijn tweede zege van het seizoen. "Vanaf de start trokken we met 5 van de ploeg (ik/Arne...
"Het beloofde een lastige koers te worden in Snellegem. De 2de ronde viel Lennert Tange aan en die kreeg 20 seconden.  Na de 3de ronde was er een valpartij en we sloegen (ik en Gilles Decaesstecker-ploegmaat) en we draaiden goed rond en we kwamen bij Lennert. Dan was het nog 13 ronden van 5km...