Belgen sluiten wereldbeker G-wielrennen af met acht medailles

Door Kurt Vermeerbergen op 9 May 2021 - 20:01
Printvriendelijke versie

De G-renners van Paralympic Team Belgium hebben de medailleteller op wereldbeker Para-cycling in Oostende stevig aangedikt. In de wegritten pakten Tim Celen (driewieler), Griet Hoet en Anneleen Monsieur (tandem) en Maxime Hordies (handbiken) goud, Ewoud Vromant sprintte naar zilver. Allen waren zij eerder deze week succesvol in de tijdritten.

Tim Celen (hemiplegie) uit Ham heeft op zijn driewieler goud behaald in de klasse MT2. Hij won de sprint tegen de Spanjaard Figuerola. Op donderdag werd hij tweede in de tijdrit en vorige zondag won hij de eerste G-wielerklassieker ‘Ronde in Vlaanderen’ in zijn klasse. Maxime Hordies (tetraplegie, klasse MH1) uit Overijse behaalde na de middag goud in de wegrit, hij kwam met veel voorsprong solo over de meet. De Italiaan Cornegliani werd tweede.

Het tandemduo Griet Hoet (is slechtziend door een degeneratieve oogziekte ‘retinitis pigmentosa’) en haar pilote Anneleen Monsieur uit Gent reden een tactisch sterke wedstrijd. Zij waren de snelste van het peloton. Eerder pakten ze ook goud in de tijdrit. De zondag werd afgesloten met een tweede medaille voor Ewoud Vromant uit Woubrechtegem. In een massasprint moest Ewoud enkel de Franse wereldkampioen Leaute voor zich dulden.

De vier Belgische uitblinkers zijn door hun goede prestaties in de tijdrit en wegrit allen leider in het UCI Wereldbekerklassement in hun klasse