Baptiste Planckaert: "Ik kan niet wachten om mijn nieuwe kleuren te tonen"

Door Kurt Vermeerbergen op 4 May 2021 - 17:51
Printvriendelijke versie

Origineel zou de Ronde van Algarve (2.Pro, 05-09/05) in februari verreden worden maar door de corona pandemie werd de Portugese rittenkoers verplaatst naar de maand mei, waardoor de twee laatste ritten overlappen met de Ronde van Italië. De traditionele openingsrace van de Portugese kalender mag dit jaar dan later beginnen, het parcours en het deelnemersveld zijn er niet minder aantrekkelijk om.

Aanstaande woensdag gaat Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux als één van de zeven World Tour-teams van start in onze vijfde opeenvolgende deelname in het zuiden van Portugal. Het parcours is zo goed als geijkt en ondergaat zelden drastische veranderingen. Er zijn twee aankomsten bergop: op de Alto da Foia aan het eind van de tweede rit, de slotetappe komt dan weer aan bovenop de Alto do Malhao. De eerste en derde rit zullen ongetwijfeld uitdraaien op een sprint, op dag vier staat een individuele tijdrit van 20 kilometer rond Lagoa op het menu. Het peloton zal voor deze 47ste editie bij een temperatuur van bijna 25 graden koersen langs de Atlantische Oceaan.

De Belg Baptiste Planckaert zal deze week zijn eerste wedstrijd rijden in de kleuren van Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux nadat zijn seizoensstart de mist in ging door een blessure aan zijn rechterknie. Hij wordt vergezeld door de Nederlander Maurits Lammertink, met wie hij in 2017 al deelnam aan de Lusitaanse race. Ook vinden we de Duitsers Jonas Koch, die voor de derde keer deelneemt, en Georg Zimmermann, die terugkeert na zijn val in de Ronde van het Baskenland terug in de selectie. De Noor Odd Christian Eiking staat voor zijn debuut in de Algarve, terwijl de broers Boy en Danny Van Poppel ons hier vorig jaar ook al vertegenwoordigden.

Baptiste Planckaert : " Ik ben ontzettend blij dat ik eindelijk mijn debuut kan maken voor het team. Ik heb geen last meer van mijn knie tijdens het fietsen. Ik wil graag de dokters van het team die mij hebben opgevolgd bedanken. Zij hebben gezorgd dat mijn revalidatie zo voorspoedig mogelijk verliep. Ik had deze periode vooropgesteld voor mijn comeback, en morgen is het dan eindelijk zo ver. Ik kan niet wachten, want ik ben het beu om de koers te moeten volgen op televisie. Nu ben ik klaar om mijn nieuwe kleuren ook te tonen in koers. Bij mijn komst werd ik hartelijk ontvangen en hoewel ik maar één ploegstage heb kunnen meemaken, voel ik me thuis in de ploeg. Deze week zal voor mij belangrijk zijn om weer koersritme op te doen en mijn eeuwige regelmaat terug te vinden. Die heeft me namelijk al een pak ereplaatsen opgeleverd. "

Hilaire Van der Schueren (sportdirecteur) : "De Ronde van Algarve is een leuke rittenkoers dus we komen hier altijd graag naartoe. We hebben een selectie bij die op meerdere fronten een woordje zal kunnen meespreken. Een echte tijdritspecialist ontbreekt maar de overige vier ritten gaan we ons weer in de debatten mengen. Voor de vlakkere ritten zetten we vol in op Danny Van Poppel. Als hij een vervolg kan breien aan zijn uitstekende voorjaar, gaat hij mooie dingen laten zien. Hij krijgt zijn broer Boy en Jonas Koch mee in steun. Odd Christian Eiking en Maurits Lammertink acht ik in staat om een goed klassement te rijden. Georg Zimmermann is hersteld van zijn val in het Baskenland en dan is er nog Baptiste Planckaert. Hij rijdt pas zijn eerste wedstrijd van het seizoen dus we leggen hem absoluut geen druk op. In eerste instantie zullen we zien hoe zijn knie standhoudt en daarna zien we wel waar zijn schip strandt. We zijn absoluut klaar voor een weekje koersen onder de zon !"

De selectie :
Odd Christian Eiking
Jonas Koch
Maurits Lammertink
Baptiste Planckaert
Boy Van Poppel
Danny Van Poppel
Georg Zimmermann

Foto: Photonews