Baloise Belgium Tour is een belangrijke ronde voor Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux

Door Kurt Vermeerbergen op 8 Jun 2021 - 15:25
Printvriendelijke versie

Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux zal woensdag als één van de negen World Tour-ploegen aan de start staan van de Baloise Belgium Tour (2.Pro), die van start gaat in het Oost-Vlaamse Beveren. Deze 90ste editie bestaat uit vier ritten in lijn plus een individuele tijdrit en eindigt op 13 juni in het Limburgse Beringen. Als eerste opdracht krijgen de renners een etappe van 175 kilometer richting de Vlaamse Ardennen voor de wielen. Daarin liggen beklimmingen als de Fortstraat, Ellestraat en Berg ten Houte (met kasseien) in lokale rondes naar Maarkedal.

De volgende dag rijden de renners een individuele tijdrit van 11,2 km langs de kustlijn van Knokke-Heist. De derde etappe, die Gingelom verbindt met Scherpenheuvel-Zichem, is voornamelijk vlak en lijkt zo een prooi te worden voor de snelle mannen. De koninginnenrit van deze Ronde van België staat zaterdag op het programma en zal zich afspelen aan de rand van Hamoir, in de provincie Luik. Op het parcours liggen negen beklimmingen waaronder de legendarische Muur van Hoei en twee lokale circuits met de beklimming van de Kimones. De 90ste editie van deze etappekoers eindigt met 178 volledig vlakke kilometers tussen Turnhout en Beringen.

De Belgen Aimé De Gendt en Loïc Vliegen eindigden respectievelijk negende en achtste in de laatste editie van 2019, waar Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux het ploegenklassement won. Naast hen slecteren we ook de Nederlandse sprinter Danny van Poppel, afgelopen weekend nog tweede in Dwars door het Hageland en zesde in de Elfstedenronde. Ook zijn landgenoot Taco van der Hoorn, ritwinnaar van de Ronde van Italië, maakt deel uit van de selectie onder leiding van Hilaire Van der Schueren en Bart Wellens. Naast hen starten ook Jonas Koch, Boy van Poppel en Corné van Kessel, zij kunnen allen terugblikken op een sterk afgelopen weekend. Voor van Kessel wordt dit reeds zijn achtste deelname.

Hilaire Van der Schueren (sportdirecteur) : " We zijn ambitieus, gemotiveerd en onze renners zijn in vorm! We mikken hier voluit op dagsucces maar ook voor het eindklassement hebben we een aantal ijzers in het vuur. De ritprofielen bieden voor elk wat wils. Met Aimé De Gendt en Loïc Vliegen gaan we voor een mooie eindnotering. In de twee vlakke ritten wordt Danny van Poppel onze troefkaart en ik denk dat hij ook de koninginnenrit van zaterdag wel aankan. Als hij dan ook nog eens bonificaties kan nemen in de sprints, wordt hij misschien ook wel een kandidaat voor het klassement. De Baloise Belgium Tour is elk jaar een hele belangrijke afspraak voor Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux. We hebben veel fans in zowel Wallonië als Vlaanderen dus de belangen zijn groot aangezien de parcoursen de taalgrens vaak oversteken. "

De selectie :
Aimé De Gendt
Jonas Koch
Taco van der Hoorn
Corné van Kessel
Boy van Poppel
Danny van Poppel
Loïc Vliegen