Axel De Kinder: "Ik had stiekem gehoopt op 5 zeges"

Door Kurt Vermeerbergen op 16 Sep 2016 - 19:37
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Axel De Kinder was dit jaar de verrassing bij de aspiranten 14 jaar. Met maar liefst 10 zeges heeft hij nu al een pracht seizoen achter de rug.

1. Vanwaar de keuze om te starten met het wielrennen? Wanneer gestart met het wielrennen? Enkele jaren geleden werd er jaarlijks op het circuit in Zolder “VBAD”-dagen georganiseerd. Daar bevonden zich allerlei activiteiten waaraan je kon deelnemen, waaronder ook BMX. Toen is mijn liefde voor de fiets gekomen. Ik ben uiteindelijk gestart met koersen begin vorig seizoen.

2.  Hoe kijk je terug op het provinciaal,Vlaams en Belgisch kampioenschap? Provinciaal: Zeer teleurgesteld omdat ik werd ingesloten toen ik de sprint moest aanzetten en mijn kansen niet voor 100% kon benutten om voor de overwinning te gaan.
Vlaams TT: Hier kwam ik aan de start zonder verwachtingen en heb ik een mooie 5e plaats behaald, waarmee ik zeer tevreden was.
Vlaams weg: Goed gestart en heb altijd in de top 10 kunnen rijden. Op het einde heb ik mij een beetje laten wegdrummen, zodat ik nog een “efforreke” moest doen om van voor te geraken. Hierdoor kon ik dan toch nog meesprinten voor het podium en heb ik een mooie 2e plaats behaald met opnieuw het kleinste verschil op de winnaar zoals op het PK.
Belgisch: De koers verliep goed en altijd top 10 gereden en steeds gereageerd op demarrages. In de 3e laatste ronde had ik een inzinking maar ik kwam er terug bovenop waardoor ik terug vooraan kwam te zitten met het ingaan van de laatste ronde. De laatste ronde bleef ik goed vooraan zitten. Ik draaide de laatste bocht als derde maar op het einde begaven mijn benen het waardoor het “over en out” was.

3. Inmiddels heb je al 10 zeges op je palmares staan. Verwacht om zo’n seizoen te rijden? Neen, helemaal niet. Ik had stiekem gehoopt op 5 zeges. Ik dacht dat dit nauwelijks ging lukken maar uiteindelijk heeft dit mijn verwachtingen meer dan overtroffen.

4. Als wat voor type renner zou je uzelf omschrijven? Sprinter die houdt van technische parcours.

5. Spurt of solo? Waarom?  Spurt. Iedereen overtreffen met de kracht van de snelheid.

6. Hoe staat het met je tijdrit capaciteiten?  Ik vind van mezelf dat ik mijn tijdritten goed waren aangezien ik er nooit op getraind heb.

7. Wat geniet je voorkeur: een klimwedstrijd of een wedstrijd door regen en/of wind of een mix van beide? Waarom? Voor mij maakt het niet uit in welke weersomstandigheden ik moet koersen, als het maar niet te koud is.

8. Is het combineren wielrennen /school gemakkelijk? Ik studeer Industriële Wetenschappen. De eerste 2 jaren van het middelbaar heb ik nog niet echt veel moeten studeren waardoor de combinatie met wielrennen zeer vlot verlopen is. Indien ik dit in de volgende jaren goed inplan, gaat de combinatie zeker lukken!

De snelle vragen
Lievelingskleur : Rood en blauw
Favoriete muziek : Hedendaagse muziek
Favoriete film : Maze runner
Andere hobby's: Ik game soms wel eens.
Lievelingseten : Pizza
Ochtend- of avondmens : Allebei, ben altijd goed gezind.
Film of boek : Film
Brunette of blondine : Brunette
Pizza of frieten : Pizza natuurlijk.
Citytrip of relaxvakantie : Vind beide wel tof.
Sprint winnen van een klein groepje of allen binnenkomen : Sprint winnen.
Bergop of bergaf : Beide, als het maar niet te stijl is.
Koud of warm : Voorkeur voor warm weer.
Tijdrit of een lange rit : Lange rit
Mooiste overwinning ooit: Brecht 17-7-2016. Toen was ik samen weg met onder andere Siebe Deweirdt. We hadden genoeg tijd om de sprint uit stilstand te starten, wat voor spektakel zorgde bij de toeschouwers.
Met welke (ex-)prof zou je eens een trainingingstocht willen maken: Peter Sagan.
Stel, je hebt één wens voor komend seizoen; wat wens je? Regelmaat en heel veel goesting!
 

Gerelateerde artikels

Axel De Kinder won de nieuwelingenwedstrijd in Molenbeek-Wersbeek in een sprint van 6. Het is voor de tweedejaars zijn 2e zege van het seizoen.  "Vandaag gaan koersen in Molenbeek-Wersbeek, een koers die door iemand van de ploeg werd georganiseerd dus reden te meer om me nog is extra...
Axel De Kinder maakt volgend jaar de overstap naar de nieuwelingen. Axel zal in deze categorie starten bij Lensworld CT. "Ik ga naar Lensworld omdat ik veel groeimarge in hun nieuwelingen project zie ondanks ze nog maar net met hun project begonnen zijn. Ik heb veel vertrouwen in hun...
In Wijer werd er gestart met 58 junioren. Axel De Kinder kon er voor de eerste keer dit seizoen het zegegebaar maken. Cyrian Eccli en Brent Sandrie konden mee plaats nemen op het podium als 2 en 3. "Het parcours was niet zo speciaal maar lag me wel. In de opwarming begon het te hagelen en ik...
Zondag kwamen 104 aspiranten naar het zonnige Brecht om elk in hun categorie het beste van zichzelf te geven. Bij de 12-jarige zagen we een spannende eindspurt tussen Tibo Thomas en Robbe Geudens, in het voordeel van eerstgenoemde. Bij de 13-jarige werd het een onemanshow van Mathis...
Axel De Kinder rijdt binnen enkele weken zijn eerste koers van het seizoen.  De eerstejaarsjunior van CT Glabbeek kijkt tevreden terug naar 2018 ondanks enkele tegenslagen. 1.  Welk waren de hoogtepunten van het wegseizoen 2018? Tevreden over het seizoen of zat er meer in? Was het niet...
Gisteren was er heel de dag wielerplezier in Brecht. Op de middag werd het startschot gegeven voor de eerste aspirantenwedstrijd. Bij de 12-jarige aspiranten zagen we een ijzersterke Aaron Dockx aan het werk. Hij vertrok al vroeg in de wedstrijd alleen en hield stand. Tijdens de wedstrijd van de...