Arthur De Neve wint eerste wedstrijd op het circuit van Zolder: "Het was alles of niets"

Door Kurt Vermeerbergen op 5 Jul 2020 - 13:56
Printvriendelijke versie

Op het circuit van Zolder vertrokken 100 junioren voor 19 ronden van 4 kilometer. Met nog 10 ronden te rijden ontstond er kopgroep van 3 renners : Lars Van Laer, Pieter Waas en Jeroom Vermeulen. Hun voorsprong schommelde bijna altijd rond de 20-30 seconden op het peloton. In het peloton waren er verschillende aanvallen maar geen enkele kon de koplopers bij de lurven vatten. Op de 3 ronden van het einde kregen de 3 het bijzonder moeilijk tegen het jagend peloton en bij het ingaan van de voorlaatste ronde was er een hergroepering. Bij het ingaan van de laatste ronde was er nogĀ  een aanval van Tom Hamelryck maar ook hij werd tot de orde geroepen. Alles lijkt uit te draaien op een pelontonsprint maar Arthur De Neve kon deze net ontlopen en wint. Senne d'Hollander en Senne Willems worden 2 en 3.

"Het was een snelle koers waarbij al snel duidelijk werd dat wegrijden en vooral wegblijven heel erg moeilijk zou worden. Ikzelf probeerde ook enkele keren maar tevergeefs. Toch slaagden 3 renners er in om een paar rondes voorop te blijven. Op 2 ronden van het einde werden ze gegrepen. Ik wist dat een massasprint moeilijk zou worden. In de voorlaatste bocht deed ik een alles of niets poging en met succes! Er waren nog wat enkelingen voorop en kon profiteren van hun slipstream. Ik reed van renner naar renner en kon zo een aanstormend peloton voorblijven.": aldus een dolblije Arthur De Neve.

Arthur De Neve is bezig aan zijn eerste volledig seizoen als wielrenner en behaalde vandaag zijn allereerste zege te Lichtervelde. "Het was al snel duidelijk dat de regen de grote boosdoener zou zijn vandaag. Door de grote regenval werd de koers 2 ronden ingekort. Ik had al vroeg door dat...
Volgend seizoen zal Arthur De Neve de overstap maken naar de beloften. Hij zal in 2021 de kleuren verdedigen van het Indulek-Doltcini-Derito Cycling Team. "De club kan een zeer mooi programma aanbieden. Bij het eerste gesprek had ik direct een goed gevoel en ik denk dat ik er op mijn plaats...