Arne Goris : "Mijn voorkeur gaat uit naar klimwedstrijden"

Door Kurt Vermeerbergen op 30 Dec 2015 - 21:00
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Arne Goris start in het nieuw jaar als tweedejaars junior bij Sport en Steun Leopoldsburg. Arne wil zich in 2016 verder ontwikkelen als renner.

1. Hoe kijk je terug op je seizoen in het algemeen?  In de aanloop naar vorig seizoen liep het al dadelijk verkeerd. Door een knieontsteking moest ik 4 maanden mijn fiets aan de kant zetten.

2. Je bent momenteel student aan de topsportschool in Hasselt. Ideaal om je verder te ontwikkelen als renner? Van welke voordelen geniet je ten opzichte van andere renners? Een voordeel is dat ik al enkele uren kan trainen tijdens de schooluren wat anderen renners nog moeten doen na hun schoolwerk. Door de verschillende sporten krijgen we een beter lichamelijke ontwikkeling.

3. Aan welke wedstrijden heb je een goed gevoel aan overgehouden? Kreeg je ook de nodige dosis pech te verwerken ? Kotem, Halen, Hulshout, Geel en Hoogstraten. In de wedstrijd van Kortessem had ik de beste benen van het seizoen. Tijdens de wedstrijd in Balen had ik hetzelfde gevoel, maar moest opgeven met materiaalpech.

4. Hoe kijk je terug op de kampioenschappen? Tevreden of zat er meer in ?  Ik heb alleen het PK Limburg gereden in zeer slecht weer. Deze wedstrijd kwam te vroeg in het seizoen voor mij doordat mijn winter niet goed was mede door de knieblessure.

5. Op welke andere punten wil je uzelf zeker nog verbeteren naar volgend seizoen toe? Doordat ik nog te weinig kracht heb is spurten mijn zwak punt. Hier wil ik volgend seizoen in verbeteren.

6. Spurt of solo? Waarom?  Solo. Ik vind het mooier om te alleen aan te komen aan de finish.

7. Hoe staat het met je tijdrit capaciteiten? Een werkpunt voor als je rondes rijdt bijvoorbeeld? Doordat ik nog niet op mijn volle kracht kan beschikken rijd ik niet veel tijdritten.

8. Wat geniet je voorkeur: een klimwedstrijd of een wedstrijd door regen en/of wind of een mix van beide? Waarom? Mijn voorkeur gaat uit naar klimwedstrijden. Door mijn tengere lichaamsbouw en lichtgewicht liggen klimwedstrijden me beter, maar op dit moment mis ik nog kracht in de benen.

9. Hoe ga je u voorbereiden deze wintermaanden op het nieuwe seizoen? De voorbereiding is op dit moment bezig met fitness en rustige bostrainingen met de crossfiets. Vanaf eind dit jaar, begin volgend jaar met duurtrainingen.

10. Je gaat nu tweedejaars junior worden wat toch een belangrijk jaar is na de toekomst toe. Wat zijn de doelen?  De winter goed doorkomen zonder ziektes en blessures. Het doel voor volgend seizoen is zoveel mogelijk wedstrijden uitrijden met een goed gevoel. Een aantal grotere koersen tot een goed einde brengen en vooral plezier beleven tijdens de wedstrijden.
 

Tags: 

Gerelateerde artikels

Arne Goris keert volgend jaar terug naar zijn roots als tweedejaars junior bij Sport en Steun Leopoldsburg. "De keuze om terug te keren waar het voor mij allemaal begon is, omdat de kern van junioren meer uitgebreider is geworden t.o.v vorig jaar. Heb mij ook altijd op mijn gemak gevoeld...