Andreas Leknessund tekent voor 2 jaar bij Team Sunweb

Door Kurt Vermeerbergen op 22 May 2019 - 12:03
Printvriendelijke versie

Team Sunweb is verheugd de ondertekening van Andreas Leknessund aan te kondigen in het WorldTour-programma voor 2021 en 2022. Aanvankelijk kwam hij als eerstejaars junior op het toneel, waar hij in 2016 sterke resultaten behaalde. Het waren echter zijn prestaties van 2017 die er echt uitsprongen toen hij zeven overwinningen op zijn naam claimde; inclusief zowel de Noorse als Europese TT-titels, samen met de algemene overwinning bij Tour du Pays de Vaud.

Hij heeft ook bewezen een veelzijdige renner te zijn, die tweede werd tijdens de U23 Gent Wevelgem dit jaar, gevolgd door een tweede algemeen klassement tijdens de echt zware Circuit des Ardennes etappekoers.

Leknessund over de ondertekening: "Voor mij is het een eer om de gelegenheid te hebben om voor dit team te rijden. Met de manier waarop ze werken en het plan dat ze voor mij hebben, kan ik zeggen dat dit de beste omgeving is voor mij om te ontwikkelen als een jonge renner. Als ik zo vroeg het contract kan onderteken, toont hun vertrouwen in mij en kan ik me concentreren op mijn ontwikkeling in de komende paar jaar, in plaats van stress te hebben om een ​​team te vinden. Nu kan ik me ontspannen en weten dat ik al een goed contract heb en me concentreren op wat belangrijk is. "

Team Sunweb coach en scoutingcoördinator Hans Timmermans: "Andreas is een veelzijdige coureur, met als grootste kracht de grote motor die hij heeft. Hij kan ook goed klimmen, waardoor hij een goed allround renner is en een renner die uit de voeten kan op verschillende terreinen.  Hij stond dit jaar dicht bij de overwinning tijdens U23 Gent-Wevelgem, wat precies benadrukt: zijn diversiteit als renner. We hebben hem in de gaten sinds de junioren en Andreas heeft al op trainingskamp geweest met ons team in 2018. We hebben vertrouwen in zijn talent en kijken er allemaal naar uit om in de toekomst met hem samen te werken. "

Foto : Joeri

Gerelateerde artikels

In Zoutleeuw werd er afgelopen zondag gestart met 95 juniores. De Noor Andreas Leknessund won de sprint met 3. De Belg Lukas van Nunen werd knap 2e in de eindspurt. "At the first 3 rounds i struggeled, and could not find a way to enter the front of the peloton. I was not able to see when...
In het West-Vlaamse Beerst ging gisteren de zege naar de Noor Andreas Leknessund. Het is voor Andreas zijn tweede zege op Belgische bodem. Gilles Borra werd onze beste junior op plaats 2. "At the third of total 13 laps (86 km) i attacked, and got 6 other riders with me. We cooperated good...