Andrea Pasqualon keert vol ambitie terug naar GP du Canton d’Argovie

Door Kurt Vermeerbergen op 3 Jun 2021 - 12:19
Printvriendelijke versie

Sinds 2013 neemt Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux elk jaar deel aan de GP du Canton d’Argovie (1.1), een Zwitserse eendagskoers rond het gehucht Gippingen dat deel uitmaakt van gemeente Leuggern. Het parcours bestaat uit zeven lokale ronden waarin de renners elke keer de Schlatt (2,2 km aan 6,8%) over moeten , gevolgd door twee andere ronden met daarin de Rotberg (6,8 km aan 3,8%). In totaal is het parcours van deze 57e editie 172 kilometer lang.

In 2016 en 2019 eindigde Andrea Pasqualon twee keer als tweede, in de sprint moest hij toen één keer Giacomo Nizzolo en één keer Alexander Kristoff laten voorgaan. De Italiaan, die net zijn allereerste Ronde van Italië heeft afgewerkt, staat opnieuw aan de start in Zwitserland. Binnen de selectie onder leiding van Steven De Neef vinden we verder ook de punchers Maurits Lammertink en Lorenzo Rota, de Belgen Baptiste Planckaert en Pieter Vanspeybrouck, alsook de Duitser Georg Zimmermann.

Andrea Pasqualon :  "Na mijn eerste Giro d’Italia heb ik vooral veel gerust en losgereden. Ik heb drie weken lang heel veel gegeven dus ik hoop dat de supercompensatie nu zijn werk zal doen. Op 33-jarige leeftijd voel ik me beter dan ooit. Dat is niet zo verwonderlijk aangezien ik vrij laat begon met koersen. Alles is nu ook tot in de puntjes uitgewerkt: ik train met een powermeter, heb een coach, word uitstekend begeleid op vlak van voeding en dergelijke. Die bezorgen je die laatste procentjes die je nodig hebt om echt top te zijn. Met die topvorm kijk ik uiteraard uit naar morgen. Na twee tweede plaatsen is de honger groot om minstens even goed te doen. De GP d’Argovie is een ware afvallingsrace waar op het einde meestal een sterke sprinter aan het langste eind trekt, eentje die de hellingen kan overleven. Laat dat nu net iets zijn wat ik wel kan. We vaardigen een sterke selectie af dus aan steun zal het me niet ontbreken."

Steven De Neef (sportdirecteur) : " De GP d’Argovie mag je niet onderschatten.  De wedstrijd eindigt meestal op een spurt met een grote groep maar het zijn toch eerder de sprinters met fameuze klimmersbenen die overleven. Met Andrea Pasqualon hebben we een serieus wapen bij. Hij eindigde hier al tweemaal op het tweede hoogste schavotje. We merken dat hij goed uit de Giro is gekomen dus met hem in de gelederen mikken we zo hoog mogelijk. Maar we hebben ook schaduwkopmannen als Baptiste Planckaert en Lorenzo Rota. Twee gasten die ook na een lastige wedstrijd nog een sprintje in de benen hebben. Indien nodig kunnen we dus op meerdere paarden wedden. Deze selectie gaat op dit terrein heel goed uit de voeten kunnen, daar ben ik van overtuigd. We kijken uit naar vrijdag! "

De selectie :
Maurits Lammertink
Andrea Pasqualon
Baptiste Planckaert
Lorenzo Rota
Pieter Vanspeybrouck
Georg Zimmermann

Foto: Cycling Media Agency

Gerelateerde artikels

De Italiaan Andrea Pasqualon zal in 2017 voor Wanty-Groupe Gobert uitkomen. De 28-jarige renner komt van Team Roth over. "Ik ben zo gelukkig om bij Wanty-Groupe Gobert te tekenen. Mijn toekomst voor volgend jaar was nog niet verzekerd. Ik bedank de ploeg voor deze kans. Ik kijk er alvast...