Alex Vandenbulcke: "Ik wil een goede tijdrijder worden"

Door Kurt Vermeerbergen op 24 Jan 2018 - 19:34
Printvriendelijke versie

Alex Vandenbulcke start het komende seizoen in  de kleuren van Soenens Booom cycling team als eerstejaars junior. In zijn laatste jaar als nieuweling was hij goed voor verschillende overwinningen en podiumplaatsen.

1. Welk waren voor u de hoogtepunten van het wegseizoen 2017?
Ik heb dit jaar veel mooie momenten beleefd maar als ik er een paar moet uithalen kies ik zeker mijn dubbel weekend waar ik de zaterdag won in Ichtegem en de zondag opnieuw in Damme. Wat ik zeker ook niet ga vergeten is de ronde in Luxemburg met de nationale ploeg waar ik 5e, 11e en de laatste dag zelfs 3e werd op 150 renners en dat ook op internationaal niveau. Ook alle andere overwinningen waar heel mooi.

2. Ben je tevreden over vorig seizoen of had er meer ingezeten?
 Ik ben zeer tevreden over vorig seizoen en met 20 podiumplaatsen kan dat ook niet anders. Het kon misschien beter als ik me een beetje zou inhouden maar de aanval is nu eenmaal mijn manier van koersen .

3. Hoe staat het met je tijdrit capaciteiten? Wil je hierin nog verbeteren ?
Ik heb nog maar 1 tijdrit gedaan en dat was het pk waar ik 8ste werd maar dat zonder tijdritfiets of zonder opzetstuur en ook geen tijdrithelm. Ik heb nu wel een tijdritfiets gekocht en wil ook wel een goeie tijdrijder worden.

4. Hoe zien de voorbereidingen eruit naar seizoen 2018?
Ik ben nu volop in de voorbereiding en moet zeggen dat ik veel meer train dan vorig jaar want vorig jaar trainde ik maar 3 uur. Er staat ook een stage gepland met de ploeg naar Spanje waar ik me ook zal kunnen uitleven .

5. Op welke punten wil je dit jaar progressie boeken?
Ik zou graag progressie maken op het vlak van tijdrijden en afwerken naar de meet toe.

6. Stel je mocht kiezen welke wedstrijden je met de Belgische ploeg zou rijden. Welke zou je dan kiezen en waarom?
Ik zou graag Gent-Wevelgem rijden omdat ik wel gemaakt ben voor de echte punshers maar ik zou ook graag rondes rijden in het buitenland waar het een beetje op en neer gaat en misschien één van de kampioenschappen.

7. Als wat voor type renner zou je uzelf omschrijven?
Momenteel ben ik nog niet echt een type. Ik heb vorig jaar bewezen dat ik bijna alles kan. Ik kan goed spurten want ik werd 3e in de keizer der nieuwelingen in een massaspurt en haalde nog veel podiums met de spurt. Ook heb ik bewezen dat ik kan klimmen. Ik ging onder meer een podium rijden in Jemeppe maar ik viel plat op 4 km van de meet terwijl ik in de kopgroep zat, maar ik haalde veel ereplaatsen in de andere klimkoersen. Ik heb zeker bewezen dat ik een aanvaller ben want ik was mee in 90% van alle aanvallen. Alleen tijdrijden  moet nog een beetje aan gewerkt worden.

8.Heb je al bepaalde doelen voorop gesteld voor seizoen 2018?
Ik zou graag mee de koers kunnen maken meer wil ik niet .
 

Gerelateerde artikels

Alex Vandenbulcke zal deze week afreizen naar het EK ipv Vito Braet. "Ik ben natuurlijk heel blij dat is als enige eerstejaars mee mag. Ik zal mijn uiterste best doen om een heel goed resultaat te halen en/of de rest te helpen."  
In zijn tweede seizoen als renner wist de nieuweling van de Tieltse Renner zijn eerste zege ooit te behalen. Alex Vandenbulcke kon in de sprint nipt winnen van Calvin Verbeeck. "Vandaag ging ik me normaal sparen want morgen rij ik ook nog in Damme.  Doordat er veel ontsnappingen...
De Ronde van Vlaanderen voor junioren werd gewonnen door de Deen William Blume. Zijn ploeggenoot Tobias Lund Andreas werd tweede. Onze beste landgenoot Alex Vandenbulcke eindigde als 4e. "Na en 15-tal kilometer zag ik Warre en Ramses wegrijden zonder dat er reactie kwam van het peloton. Ik...
Alex Vandenbulcke reed solo naar zijn derde zege van het seizoen in Desselgem. Na verschillende podiumplaatsen, 4  keer een 2e plaats en 8 keer derde, was het dus vandaag wel raak voor de tweedejaars nieuweling. "In het beging was er niemand buiten een paar renners die wouden rijden...
Na zijn zege gisteren in Ichtegem deed de nieuweling van de Tieltse Renners het nog eens over in Damme vandaag. In de spurt wist Alex Vandenbulcke zijn 2e zege van het seizoen te behalen. "In de 5e ronde denk ik waren we met 7 weg. Ik ken Rune Thoré al een beetje en wist dat hij goed is....
Op de laatste dag van de Vuelta a Valladolid kregen de Spanjaarden opnieuw een sterke Alex Vandenbulcke te zien. Alex eindigde uiteindelijk 2e in het algemeen klassement op 2 seconden,  2e in het regelmatigheid en 3e in de speciale tussensprints. Zijn gastploeg Fundación Contador Team won...