Aksel Decaestecker wint te Ursel

Door Kurt Vermeerbergen op 4 Mar 2024 - 10:36
Printvriendelijke versie

Bij de tweedejaars nieuwelingen passeerden 36 renners de inschrijvingstafel in Ursel. Aksel Decaestecker reed er zijn tweede koers van het seizoen en kon ontsnappen uit een kleine kopgroep. Hij kon stand houden tot de finish en voor de eerste keer dit seizoen het zegegebaar maken.

"Het was een lastige koers maar een mooie omloop. Ik voelde me goed vandaag en heb zo goed als de hele koers attent vooraan gereden omdat er veel aangevallen waren. Deze aanvallen waren echter allemaal van vrij korte duur. Drie ronden van het einde besloot ik om aan te vallen op de kleine baantjes. Ik had meteen een groot gat van ongeveer 100 à 150m . Deze voorsprong heb ik kunnen houden tot het einde en zo heb ik mijn 2de koers van dit seizoen gewonnen. " : vertelt Aksel.

1 DECAESTECKER AKSEL - KVC NOORDZEEMEEUW
2 PEETERS EMIEL - DE DIJLESPURTERS V.V. MECHELEN V.Z.W.
3 VAN STEENLANDT WOLF - CYCLING TEAM HOUTLAND-WESTKUST

Gerelateerde artikels

Met 40 nieuwelingen werd er in Lichtervelde gestreden voor de podiumplaatsen. In de massasprint ging de zege naar de Zuid-Afrikaan Josh Johnson. Aksel Decaestecker en Zeno Durie werden 2e en 3e. Aksel Decaestecker: "Het was een mooie koers met veel bochten. Er waren veel aanvalspogingen maar...