5 overwinningen voor BMX 2000 DESSEL op het Kampioenschap van België BMX

Door Kurt Vermeerbergen op 10 Jul 2019 - 10:14
Printvriendelijke versie

Afgelopen zondag werd er in het Waalse Blegny gestreden om de nationale driekleur BMX in alle categorieën. Met toch wel zeer veel deelnemers en een goede organisatie onder een stralende zon was dit het juiste recept voor een spannende zondag. En net zoals de afgelopen 19 jaar waren ook de leden van off-road club BMX 2000 DESSEL weer van de partij en zoals de geschiedenis het wil zijn er hier altijd rijders bij die resoluut voor de titel gaan. Dit was nu niet anders en wederom is de club uit Dessel met 5 overwinningen huiswaarts gekeerd.

Bij de jeugd was er deze keer weliswaar maar één overwinning en deze ging bij de allerjongste dames naar Laïs Van Rooy.

Bij de boys van 15 jaar stond er geen maat op Wannes Magdelijns die zijn titel van vorig jaar verlengde. Bij de boys van 16 jaar was het na vier jaar weer de beurt aan Gebbe Sauveliers. Vorig jaar werd Marthe Goossens nog kampioen bij de dames 16 jaar en dit jaar als eerstejaars junior wist ze zondag niet alleen de titel te pakken maar wist ze ook nog eens de ganse wedstrijd te winnen welke was samengevoegd met de elite woman en de dames 17+. Hierdoor stijgen de kansen voor Marthe volgende week behoorlijk als ze gaat strijden voor de Europese titel in Letland.

Tot slot ging ook de nationale titel bij de elite heren naar Dessel met Wouter Segers die als outsider de titel pakte, al werd het in de manches reeds duidelijk dat er zeer zeker rekening moest gehouden worden met Wouter. En dat bewees hij meteen in de start waar hij resoluut de kop nam en deze niet meer uit handen gaf.

Volgend weekend zijn er heel wat rijders van Dessel actief op het EK in Letland.