15 dagen koersplezier dankzij het Vermarc Cycling Project

Door Kurt Vermeerbergen op 7 Mar 2024 - 09:44
Printvriendelijke versie

Het Vermarc Cycling Project zet zich in voor een toegankelijke en diverse wielersport, met jeugd- en vrouwenwielrennen als centrale focus.

Onder de leiding van CEO Marc Verbeeck, presenteert het Vermarc Cycling Project met trots een uitgebreid programma van 15 koersdagen voor het jaar 2024. Dit programma werpt licht op diverse categorieën binnen de wielersport, variërend van professionele wielrenners tot jeugdige talenten, en toont daarmee de toewijding van Verbeeck aan om kansen te creëren voor opkomende wielertalenten. Met een aanzienlijk budget, waarbij ongeveer de helft wordt bekostigd door middel van sponsoring, benadrukt Verbeeck de essentiële rol van sponsors bij het realiseren van de missie om jonge wielrenners kansen te bieden.

Een opvallende verschuiving in het programma betreft de verplaatsing van de Grote Prijs Vermarc naar Wezemaal op 10 maart. In voorgaande jaren vond deze wedstrijd plaats halverwege mei, maar dit seizoen is besloten om het evenement te verplaatsen naar zondag 10 maart. Deze wijziging is strategisch ingegeven om niet te interfereren met de Ardense Pijl. Vermarc Sport draagt zelf de volledige kosten voor deze prestigieuze profkermiskoers.

Daarnaast zet het project zich actief in voor de ontwikkeling van de wielersport op diverse niveaus. Om de diversiteit binnen de sport te bevorderen, organiseert het project een tweedaagse voor vrouwen. Op 18 en 19 mei verwelkomen we vrouwelijke clubrensters voor een tweedaagse met etappes in Tervuren en St-Martens-Bodegem. Ook de jeugd krijgt ruimschoots de kans met tweedaagsen voor nieuwelingen, junioren en meisjes jeugd.

Het Vermarc Cycling Project hecht grote waarde aan de ondersteuning van lokale talenten waarbij sponsoring en samenwerking met clubs van essentieel belang zijn. In een tijd waarin er steeds minder jeugdwedstrijden worden georganiseerd, roept CEO Marc Verbeeck op tot verantwoordelijkheid van belangrijke spelers in de wielersport om de instroom te vergemakkelijken. Hij benadrukt tevens het belang van wielrennen als een toegankelijke sport. Wielrennen mag geen elitaire sport worden.

Het volledige programma vind je hieronder:
• 10/03: Grote Prijs Vermarc (Elite mannen)
• 18/05 - 19/05: 2-daagse Elite Vrouwen 2.15 IC2
• 25/05 - 26/05: Vermarc 2-daagse nieuwelingen U17 2.17 IC
• 12/07 - 14/07: Vermarc 3-daagse juniores 2.14 IC
• 31/07 - 04/08: Ronde van Vlaams-Brabant 2.12 IC1
• 17/08 - 18/08: Vermarc 2-daagse meisjes jeugd 1.16