101ste Scheldeprijs: Kittel verslaat Cavendish (foto's)

Door Luc Timmermans op 3 Apr 2013 - 22:10
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

<p><br />Na een vroege ontsnapping van een negental renners werden deze terug ingelopen op een 90 kilometer van het einde. De wedstrijd werd zwaar gemaakt door een felle wind en grote nervositeit van het peloton . Valpartijen konden niet uitblijven . Fabian Cancellara was één van de slachtoffers , hij kwam er met schaafwonden vanaf . Toch hadden drie renners ( Stefano Borchi - Sven Vandousselaere - Matt Brammeier ) er nog niet genoeg van en gingen terug in de aanval . Deze aanval strandde op een kleine 30 kilometer van de finish . Een massaspurt zou uitsluitsel moeten brengen wie de 101ste Scheldeprijs op zijn naam ging zetten.<br />De Duitser Marcel Kittel won deze voor Mark Cavendish en Barry Markus. Kittel volgt zichzelf op als winnaar van de Scheldeprijs.</p>