Tombroekkoerse Bellegem: Lenseclaes (J) en Panton (N) winnen zware wedstrijd

Door Kurt Vermeerbergen op 7 Jun 2017 - 18:36
Printvriendelijke versie

Voor Tombroekkoerse voor dames jeugd in Bellegem stond een licht golvend parkoers op het menu. Samen met een vrij sterke wind die in de velden de rensters kon geselen was alles aanwezig voor een zware en selectieve wedstrijd. Het was aan de 64 deelneemsters, 30 junioren en 34 nieuwelingen om er het beste van te maken. Bij de junioren stond het podium van het BK van de week voordien aan de start samen met nog een aantal van de beteren van hun categorie. Ook bij de nieuwelingen heel wat namen om mooie koers te maken.

Dit potentieel werd waarheid: het startsignaal was nog maar net gegeven of er werd reeds duchtig de pees opgelegd. Na 1 ronde lag het peloton al volledig uit elkaar. Na een kwart van de 8 af te leggen ronden werden er reeds verscheidene rensters uit wedstrijd genomen. De eerste 3 ronden werden dan ook aan hoog tempo gereden, de computertjes gaven toen niet minder dan 38 km/h als gemiddelde aan. Nadien zakte het tempo maar toen was de veer reeds gebroken bij menig renster. Een hoofdmacht van iets meer dan 20 rensters reed vooruit met achter hen een tweede groep die bleef jagen in de hoop dat het vooraan zou stil vallen. Intussen werden systematisch de achterblijvers uit wedstrijd genomen. Het trio van Lares-Woaw Deals reed de ganse wedstrijd attent vooraan, iedereen verwachtte dat zij de kaart zouden trekken van thuisrenster Shari Bossuyt, maar het was Ditte Lenseclaes die het hazenpad koos. Een eerste poging samen met Quinty Van de Guchte ging niet door, het peloton reageerde gevat en greep hen terug. Na driekwart wedstrijd werd ook de tweede groep afgevlagd wegens te grote achterstand en de laatste 2 ronden werd nog enkel met de kopgroep van 21 rensters afgewerkt, 13 junioren en 8 nieuwelingen. Lenseclaes verschoot toen haar tweede cartouche en raakte solo weg. Zij slaagde erin nipt voorop te blijven en de zege op zak te steken. Shari Bossuyt maakte de ploegvreugde compleet door de pelotonspurt te winnen en zo mee op het podium te klimmen. Derde werd Quinty Van de Guchte, die Belgisch kampioene Lotte Rotman kon voorblijven. De nieuwelingen die hadden stand gehouden wisten zich allen zeker van een top-10 maar de sprint moest de volgorde vastleggen. Nele Van Assche ging te vroeg op kop en bekocht haar inspanningen. De Britse Megan Panton trok aan het langste eind gevolgd door Justine Vromanne en Katrijn De Clercq.