Wedstrijden

Mauro Verleyen viert eerste zege in Leuze

Door Kurt Vermeerbergen op 27 Jul 2017 - 08:51

Mauro Verleyen won afgelopen zondag  bij de juniores in Leuze. Het is voor de Mauro zijn eerste zege van het seizoen.

"De koers was al snel gemaakt. In de 2e ronde weggegaan alleen op zoek naar de groep met vier en zo de aansluiting kunnen maken en voorop gebleven met een voorsprong van 1min10. In de laatste ronde waren we nog met 3 over en  mochten we sprinten voor de zege. Daar was ik blijkbaar de sterkste en zo behaalde ik mijn 1ste zege van het seizoen."

Cériel Desal spurt zich naar 2e plaats in Trofee van Vlaanderen

Door Kurt Vermeerbergen op 26 Jul 2017 - 20:36

De Trofee van Vlaanderen werd gewonnen door de Brit Oliver Robinson. Cériel Desal spurtte zich naar een knappe tweede plaats. Jarne Van Grieken kwam als derde over de streep.

"De eerste wedstrijdhelft hield ik me rustig. Toen ik zag dat Thibaut Ponsaerts aanviel schoof ik mee en we waren weg met een man of 9. De laatste kilometer kwamen er 15 renners aansluiten. Ik werd nog even gehinderd in de sprint, maar kon toch nog mooi 2e worden."

James Fouche wint de Memorial Noël Cambier (foto's)

Door Sophie Richez op 26 Jul 2017 - 10:24

66 renners kwamen er aan de start van de Memorial Noël Cambier te Flobecq. De renners moesten 11 ronden van 10,5 km afleggen op een heuvelachtig parcours. In de eerste ronde sloegen de renners van Pauwels Sauzen - Vastgoedservice alle registers open, er ontstond een kopgroep van 5 man met onder andere Wilkinson James, Martin Alexis, Jacobs Johan, Maes Alexander en Leroux Samuel. Ze sprokkelden een boni van maximum 45 seconden op de achtervolgers David Boucher en Stevens Thimothy.

EYOF Györ TT meisjes: Zwitserse Blöchlinger haalt goud in tijdrit, Belgische meisjes eindigen in middenmoot

Door Kurt Vermeerbergen op 26 Jul 2017 - 08:45

De eerste echte competitie voor wielrenners op het Europees Jeugd Olympisch Festival in Györ (Hongarije) omvat een tijdrit over 10km langs een lange rechte weg 5 km heen en 5 km terug met enkel een paar rotondes en bruggen als obstakels. De aankomst is licht bergop, nl. een rotonde aan een oprit van een autoweg en daaropvolgend een brug over diezelfde autoweg. In deze finishstrook blaast de wind pal op de neus, wat het voor sommigen echt dodelijk zal maken.

Belgen blikken tevreden terug op tijdrit tijdens Europees Jeugd Olympisch Festival

Door Kurt Vermeerbergen op 25 Jul 2017 - 21:14

Vandaag moesten de renners op het Europees Jeugd Olympisch Festival een tijdrit afwerken van 10 km. In totaal gingen 98 renners van start in deze discipline. Branko Huys werd beste Belg met een tijd van 14 minuten, goed voor plaats 24. 5 plaatsen hoger vinden we Milan Fretin terug met een tijd van 14:03 . Arno Waeyaert behaalde een knappe 35e plaats met een tijd van 14:09.

Pagina's

Abonneren op Wedstrijden