Jan Bakelants ontvangt Sofie Dumont in zijn keuken

Door Kurt Vermeerbergen op 10 Feb 2017 - 20:22
Printvriendelijke versie

Wielrenner en kersverse vader Jan Bakelants zet vanaf maandag 13 februari 2017 zijn keukendeuren een hele week open voor chef Sofie Dumont. Naast wielrennen heeft Jan nog een andere grote passie: eten. Wanneer hij een rustperiode heeft, leeft hij dan ook graag als een Bourgondiër. Sofie maakt tijdens haar bezoek kennis met Jans vriendin Daphne, hun dochtertje Julia en zijn beste vrienden, want samen vieren ze Valentijn én Jans verjaardag.

Maandag 13/02 trekken Sofie en Jan naar buiten om vlees te grillen op de barbecue. Ze maken een barbecue steak sandwich. Spek naar de bek van Jan, want hij is een echte vleeseter. “Zo heb ik mijn eten graag: simpel, maar lekker”, lacht hij.

Dinsdag 14/02 is het dubbel feest: het is Valentijn, maar ook Jans verjaardag. Reden genoeg om taart op tafel te zetten en vrienden uit te nodigen! Jan is een Italië-lover en is gek op het lokale gebakje met abrikozenconfituur, crostata. Sofie heeft bovendien nog voor een extra verrassing gezorgd, want een echte barista komt de koffie bereiden. Hij leert Jan de tips en tricks voor de pérfecte espresso.

Woensdag 15/02 staat er opnieuw vlees op het menu voor de topsporter, maar dit keer met veel groenten. Sofie en Jan bereiden een hartverwarmend stoofpotje van hert met vergeten groenten en gebakken appeltjes.

Omdat Jan tijdens het seizoen niet te veel mag zondigen, zorgt Sofie op donderdag 16/02 voor een gezonde snack: avocadochips met roomkaasdip. Jans vriendin Daphne steekt mee de handen uit de mouwen, dochtertje Julia mag toekijken. Bij het hapje hoort bovendien een zelfbereide alcoholvrije frozen margarita, ideaal voor iedereen die meedoet aan tourneé minerale.

Vrijdag 16/02 wordt de week afgesloten met een gezond en hypereenvoudig visgerecht voor in de oven: gegrilde goudbrasem met wortel, koolraap, zoete aardappel en dilledressing.

OP HET MENU
Maandag 13/02: Barbecue steak sandwich
Dinsdag 14/02: Crostata met abrikozenconfituur
Woensdag 15/02: Stoofpot van hert met vergeten groenten en gebakken appeltjes
Donderdag 17/02: Avocadochips met roomkaasdip
Vrijdag 17/02: Gegrilde goudbrasem met wortel, koolraap en zoete aardappel

Gerelateerde artikels

Wielrenner Jan Bakelants werd gisteren tijdens een verkiezingsshow in de Warande in Turnhout uitgeroepen tot “Sportfiguur van de provincie Antwerpen 2013”. Van de 10 genomineerden behaalde hij het meest aantal stemmen uit drie stemrondes. Hij volgt hiermee tienkamper Hans Van Alphen op. Als trofee...
De organisatoren van het Boretti na-Tourcriterium in Herentals pakten verrassend nog uit met ritwinnaar Greg Van Avermaet, Herentalsenaar Jan Bakelants, Michaël Matthews, ritwinnaar Steve Cummings en Jurgen Roelants. “Opnieuw een affiche om U tegen te zeggen”, vindt voorzitter Charles...
Het Critérium du Dauphiné (2.WT, 12-16/08) biedt dit jaar een concentratie van bergen. De Franse rittenkoers start deze woensdag aan de voet van de vulkanen van de Auvergne, in Clermont-Ferrand, om deze zondag in het hart van de Alpen, in Megève, af te sluiten. Het peloton krijgt over de gehele...
De Belgen Jan Bakelants en Tom Devriendt hebben hun contract bij Circus-Wanty Gobert voor twee seizoenen verlengd. Na tien jaar in de World Tour, maakte Jan Bakelants vorige winter de overstap naar Circus-Wanty Gobert-Tormans. Een succesvol eerste seizoen bij het Belgische UCI Pro Team...
Jan Bakelants en Wout Van Aert zijn de 2 nieuwe namen welke toegevoegd zijn aan  de lijst van het  na-Tourcriterium Herentals. "Zoals elk jaar kan onze eindspurt voor de affiche tellen. We kregen net de bevestiging dat de lokale helden Jan Bakelants en Wout Van Aert ook meerijden in...
In totaal staan er 22 hellingen op het menu. Het lokale circuit in en rond Overijse is 21,9 kilometer lang en gaat met de Hertstraat (0.3km aan 6,5%) en de Moskesstraat (0,5km aan 7,1%) over twee kasseiklimmetjes. Dat is nog niet alles want ook de aankomststraat loopt anderhalve kilometer lichtjes...