Van Hool bouwt teambus voor Lotto Belisol wielerploeg

Door Kurt Vermeerbergen op 17 May 2013 - 19:30
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Van Hool nv, onafhankelijk constructeur van bussen, touringcars en industriële voertuigen, leverde op vrijdag 17 mei een uitzonderlijke versie van zijn touringcarmodel TX16 Acron aan G&V Energy Group die, als cosponsor van het Lotto Belisol team, de wagen zal aanbieden als nieuwe teambus voor de Lotto Belisol wielerploeg. De compleet uitgeruste bus biedt alle faciliteiten om de renners, zoals Jurgen Van den Broeck, Jürgen Roelandts, Jelle Vanendert, André Greipel, … en hun begeleiders in ideale omstandigheden naar de verschillende wedstrijden te brengen.

De Lotto Belisol teambus zal gebruikt worden om het wielerteam, de teamverantwoorde- lijken en -begeleiders, op een optimale manier te vervoeren en te ondersteunen in de wielerwedstrijden waar het team aantreedt. Daarom is de TX16 Acron in deze versie een sterk staaltje van uitgekiend maatwerk. Hij biedt 9 ruime en comfortabele zitplaatsen aan voor renners en begeleiding, en beschikt over al de nodige voorzieningen: douches, toilet, een volledige keuken met ijskast, wasmachine en droogkast, alle moderne multimedia en vanzelfsprekend een ruime opbergruimte voor de fietsen. Aan de buitenzijde van de wagen bevindt zich een uitschuifbare luifel met infoscherm. De wagen is eveneens voorzien van een aparte stroomgroep en satellietontvangst.

Team manager Marc Sergeant van Lotto Belisol is in de wolken met de nieuwe teambus: “In het hedendaagse professionele wielrennen op WorldTour-niveau is een perfecte omkadering van groot belang. Een goed uitgeruste teambus is daarbij onmisbaar. De Lotto Belisol-renners maken dagelijks gebruik van de teambus, als transportmiddel, maar eveneens om te douchen, te relaxen of voor teammeetings. Dat Lotto Belisol vanaf vandaag gebruik kan maken van dit juweeltje, een schitterend voorbeeld van een sterke Belgische samenwerking tussen constructeur Van Hool, G&V Energy Group als investeerder en partner en onze ploeg, doet mij uitermate plezier. Met deze bus zal de uitstraling van het team en zijn sponsors alleen nog toenemen.”

De teambus zal voor de eerste maal worden ingezet tijdens de Ronde van België, die plaats vindt van woensdag 22 mei 2013 tot en met zondag 26 mei 2013. Buiten het wielerseizoen zal de teambus ook ingezet worden voor allerlei promotie acties die door G&V Energy Group gevoerd worden.

foto (Photo News/Lotto Belisol)