U23 ploeg van Lotto Belisol is klaar voor seizoensstart

Door Kurt Vermeerbergen op 16 Feb 2013 - 07:24
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Van 26 januari tot 9 februari trok het U23-team naar het Spaanse Mojacar om zich voor te bereiden op de seizoenstart. In die beloftekern zien we de helft nieuwe gezichten in vergelijking met vorig jaar, waardoor de stage ook belangrijk was voor de teambuilding. Maar sportdirecteur Kurt Van de Wouwer blikt zeer tevreden terug.

Kurt Van de Wouwer: “We hebben er inderdaad voor gekozen om vrij lang op stage te trekken, wat sommige jongens de kans bood om een week naar school te gaan en de andere week aan te pikken. Maar we zagen dat bijna iedereen de volledige periode in Mojacar is gebleven, wat duidt op een grote motivatie. Voor hen is zo’n stage een belevenis, waarbij ze veertien dagen kunnen leven als een prof en enkel aan de fiets moeten denken.”

“De invulling van de stage is vergelijkbaar met die van de profs, al ligt de intensiteit natuurlijk iets lager. Ook voor de jongens van de U23 worden de trainingsschema’s opgemaakt door Energy Lab. Ondanks het feit dat we veel nieuwe gezichten moeten inpassen, was de groepsgeest opvallend goed. Met enkele grappenmakers in de ploeg was de toon vlug gezet, al is duidelijk dat alle jongens ambitie hebben om prof te worden.”

“Volgende week vinden de eerste wedstrijden plaats. Jongens die in januari nog examens hadden of die de ambitie hebben om vooral te presteren in de rittenkoersen, laten we nog even in de wachtkamer, maar voor de anderen kan het seizoen niet snel genoeg beginnen.”

Wedstrijden:
23/02    Beverbeek Classic    UCI 1.2
24/02    Brussel-Opwijk    Nat. 1.12
02/03    Ster van Zwolle (NL)    UCI 1.2
03/03    Brussel-Opwijk    Nat. 1.12