Tyson Borremans wint in Sluiskil de derde rit van de Spie Internationale Junioren driedaagse (foto's)

Door Sophie Richez op 22 May 2022 - 06:33
Printvriendelijke versie

De derde rit van de Spie Internationale Junioren driedaagse te Sluiskil in Nederland werd gewonnen door Tyson Borremans. Naast Tyson eindigde nog een andere landgenoot op het podium namelijk Viktor Vandenberghe op plaats 3.

"Gisterenmorgen stond er een tijdrit op de planning waarin ik mezelf enorm verrast heb met een 25ste plaats. In de namiddag stond er een kortere rit van 80km op de planning. Ik stond daar aan de start zonder super veel verwachtingen, aangezien ik mijn focus had gelegd op de laatste rit.": Tyson.

"Na 400 meter verlies ik direct 2 bidons. Gelukkige kan ik er snel van de ploeg nieuwe aannemen. Heel de koers verloopt eigenlijk rustig waardoor ik mij ook rustig hou. De laatste 5 km schuif ik beetje bij beetje op. Op 2 km voor het einde kan ik een renner van het Cannibal Team volgen waardoor ik bijna op de eerste rij terechtkwam. Maar ik wist dat dit nog te vroeg was. In de laatste 500 meter zag ik AG2R  met een trein komen. Ik wist dat dit wel iets kon worden. Ik ging over de trein en op 300 meter van het einde zette ik mijn spurt aan en kon deze voorsprong ook behouden. Deze ritoverwinning heb ik vooral te danken aan mijn ploeg, trainer, ouders, vriendin, vrienden en familie. Zij gaven mij enorm veel steun en zelfvertrouwen."

1  Borremans, Tyson
2  Fiorin, Matteo
3 Vandenberghe, Viktor

In het Nederlandse Sittard kon Tyson Borremans beslag leggen op een knappe 2e plaats. Het is voor Tyson zijn 4e podiumplek van het seizoen. "We startten met ongeveer een 100-tal renners op een parcours met veel bochten en een kort maar pittig klimmetje. De wind stond redelijk hard op de kop...
Tyson Borremans won vandaag de nieuwelingenwedstrijd  in Escanaffles. In de sprint behaalde hij zijn 2e zege van het seizoen en de groene trui. "Ik had mijn zinnen volledig gezet op de groene trui . Vorige week was er al een koers voor dit klassement in Ploesteert waar ik gedeeltelijk...