Tom Boonen krijgt eigen song

Door Kurt Vermeerbergen op 20 Aug 2012 - 15:25
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Exact 25 jaar na zijn eerste brengt Rik Wijnants van Gasthof De Kaasboerin in Mol-Postel een tweede single uit. In ‘Tom Boonen raast voorbij’ brengt hij een eresaluut aan zijn grote idool Tom Boonen. Hij wil hem op deze manier aanmoedigen om op 23 september de wereldtitel te pakken in het Nederlandse Valkenburg. De opbrengst van de single gaat naar het goede doel.

Zijn eerste single ‘Is het lang, is het lekker’ verscheen bij wijze van grap in de periode dat Rik Wijnants in Arendonk nog een frituur uitbaatte. Het plaatje werd gedraaid op de nationale radio in Vlaanderen en Nederland en memorabel was zijn optreden in de plaatselijke jeugdclub waar hij werd aangekondigd door Mark Uytterhoeven.

“Onlangs zat ik na een show in de zaak aan de toog met enkele artiesten en zij vroegen me waarom ik niet nog eens een lied zou inzingen,” vertelt de medezaakvoerder van De Kaasboerin. “Het idee stond me wel aan. Tijdens de optredens van Dana Winner roept ze me altijd op het podium om ‘De oude man en de zee’ mee te zingen. En met Luc Steeno zing ik ‘Hij speelde accordeon’.”

Rik sprak Cliff Rilly aan om een tekst te schrijven op de tonen van ‘Balada Boa’ van Gusttavo Lima, een leuke zomerhit. Die tekst moest gaan over Tom Boonen. “Ik heb een grote bewondering voor deze renner uit de Kempen. Ongelooflijk hoe hij er dit seizoen weer helemaal staat. Met het lied wil ik hem volop aanmoedigen in zijn poging om de trui van wereldkampioen te veroveren tijdens het wereldkampioenschap in Valkenburg.“

Rik Wijnants was in december vorig jaar samen met zakenrelaties te gast op het evenement Tom Boonen & Friends, de veldrit voor wegrenners op Het Zilvermeer in Mol. De opbrengst daarvan gaat naar de vzw Move To Improve. Hij wil de eventuele winst van de verkoop van de single ook doorstorten aan die organisatie. “Ik verwacht vooral airplay op de radio,verder hoop ik dat veel mensen het nummer kopen zodat we een mooi bedrag kunnen schenken aan Move To Improve. Voorlopig breng ik het uit in eigen beheer, maar misschien is een platenfirma geïnteresseerd om het breder te verspreiden. Ze mogen zich altijd melden.”

‘Tom Boonen raast voorbij’ is te verkrijgen in De Kaasboerin, Eerselseweg 99 in Mol-Postel, en via 014 37 70 84 of info@kaasboerin.be. Prijs: € 5.