Tim Van der Poel: Minstens één klassieker winnen

Door Kurt Vermeerbergen op 4 Mar 2013 - 16:06
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Tim Van der Poel uit Nederland maakte voor dit seizoen de overstap naar de Vlaamse ploeg Balen BC. Tim won enkele weken geleden onmiddellijk zijn eerste wedstrijd.

1. Een vraag die je misschien al wel vaak gekregen hebt: ben je familie van de andere Van der Poel?
Ja inderdaad, ik heb deze vraag vaak gehoord. Maar zo ver ik weet ben ik geen familie van de andere Van Der Poel.

2. Wanneer ben je gestart met wielrennen? Speciale aanleiding (vrienden,familie...)?
Mijn vader keek altijd wielrennen, en ik zat een keer naast hem op de bank naar de Giro te kijken. En toen zei ik een keer van ik wil wielrennen ook wel eens proberen. En toen heb ik het paar weken daarna gelijk geprobeerd en ik vond het zo leuk dat ik gelijk door ben gegaan met wielrennen. En ben gelijk gestopt met voetballen, wat ik al van me 6de jaar deed.

3. Wat waren tot nu toe de schoonste momenten?
Ik ben twee jaar geleden Nederlands kampioen geworden op de piste, en dit jaar voor de tweede keer Nederlands kampioen op de piste. Een Nederlands kampioenschap is natuurlijk wel een super mooie wedstrijd om te winnen. Dus dat waren wel men mooiste momenten in het wielrennen.

4. Hoe was je seizoen als 1e jaars nieuweling?
Me seizoen als 1ste jaar nieuweling was een beetje apart. In het voorjaar was ik gelijk 2 keer tweede in klassiekers. Maar na 3 maanden na de start van het seizoen ben ik hard gevallen en moest ik naar het ziekenhuis. Ik heb na 2 weken pas weer men eerste koers kunnen rijden. Maar was vooral bang in het peloton na de valpartij. Heb lang niet me niveau kunnen halen. Wel goeie uitslagen gereden met veel 2de en 3de plekken. Maar overwinningen zaten er niet in. Dus het was een seizoen met pech maar ook met zeer mooie momenten, heb grote wedstrijden in Nederland en België mogen rijden en ook een grote wedstrijd in Oostenrijk, met een 3de plek in de slot etappe en dat was wel een mooie etappe om te mogen rijden. Met die 3de plek ben ik zeer tevreden.

5. Je hebt als Nederlander gekozen voor de Vlaamse club Balen BC. Waarom de keuze voor deze ploeg?
Ik ben gevraagd om als 2de jaars nieuweling voor Kon Balen BC te komen rijden. Ik wilde dit graag want het is natuurlijk een grote en goeie ploeg om daarvoor te komen rijden. Ik heb hiervoor gekozen omdat ik denk dat dit een stap vooruit is. Ik denk dat ik hier grote wedstrijden kan en mag rijden.

6. Je hebt als voorbereiding ook op de piste gereden. Hoe was dat?
ik doe graag op de piste rijden omdat ik het erg leuk vind om dat te doen. Ik denk dat de piste een goede voorbereiding is voor het voorjaar. Je krijgt natuurlijk veel snelheid van de baan en leert vooral ook goed sturen. Maar of het heeft geholpen voor het wegseizoen moet nog blijken.

7. Wat zijn je doelstellingen voor  het seizoen?
ik wil dit jaar graag kort rijden op het NK weg en het NK tijdrijden. En daarbij hoop ik dit jaar minimaal 1 klassieker te winnen. Als dat zou lukken zou ik al heel tevreden zijn.

8. Op welk type van parcours ben je op je sterkste?
Het klimmen ligt mij wel denk ik en ik kan ook op het tijdrijden aardig uit de voeten. Ik ben vorig jaar als 1ste jaars nieuweling 3de geworden op het NK tijdrijden. Maar klimmen en tijdrijden vind ik heel leuk om allebei te doen.

9. Wanneer is het seizoen geslaagd voor je?
Zoals ik net al aangaf wil ik minimaal 1 klassieker winnen, en als dat zou lukken is me seizoen als geslaagd. Ik wil natuurlijk elke wedstrijd kort rijden, maar dat lukt natuurlijk niet maar ik ga me best doen om dat voor elkaar te krijgen.

10. Is er nog een wielerdroom die je koestert? En/of wedstrijd die je dolgraag zou willen winnen?
Ik heb natuurlijk ook zo mij dromen, maar wat nu realistisch is dat ik graag nationaal kampioen op de weg zou willen worden. Dat zou nu mij grootste droom zijn want tussen nu en een paar jaar zou kunnen gebeuren.