Thomas Sprengers: Nog enkele sterke prestaties neerzetten

Door Kurt Vermeerbergen op 22 Feb 2013 - 08:16
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Thomas Sprengers uit Westerlo heeft er een schitterende eerste ronde opzitten als prof voor het Topsport Vlaanderen - Baloise team.

1. Thomas, je hebt inmiddels je eerste ronde als prof erop zitten. Hoe was het om in de eerste etappe Mark Cavendish in de Volta Algarve te verslaan in de spurt?

Ik had niet verwacht dat het meteen zo goed ging meevallen, en zeker niet verwacht dat ik voor Mark Cavendish zou eindigen.2. Hoe blik je terug op de andere etappes van de Volta Algarve?

De 2e etappe was ook nog goed en eindigde ik 13e. De 3de etappe had ik het meeste van verwacht omdat het aankomst bergop was, maar ik kende een slechte dag en ik kon geen rol van betekenis spelen.In de tijdrit de laatste dag heb ik geen risico's genomen.3. Had je dit resultaat verwacht op je eerste ronde als prof?

Ik had dit niet verwacht, maar ik hoopte er wel op dat ik meteen goed voor de dag zou komen. Dit is me ook gelukt4. Hoe kijk je nu aan tegen de rest van het seizoen na dit sterk staaltje?

Ik heb geen druk om te presteren bij de ploeg, maar ik kijk toch uit naar de Coppi e Bartali en het Ardens vierluik in april5. Wanneer is je seizoen geslaagd of is het nu al geslaagd?

Mijn seizoen is geslaagd als ik nog enkele keren een sterke prestatie kan leveren en als de ploeg tevreden is over mij

Gerelateerde artikels

Thomas Sprengers van het Topsport Vlaanderen - Baloise team kende een uitstekend voorjaar. In de Tour de Fjords afgelopen weekend behaalde Thomas nog een 5e plaats. Vind je uw voorjaar geslaagd of had je al op meer gehoopt? Nadat ik in mijn eerste profjaar pech kende (klierkoorts) had ik geen...
  Thomas Sprengers (Topsport Vlaanderen - Baloise)  uit Westerlo heeft het wielerseizoen mooi geopend met een 5e plaats in de Volta Algarve. " Ik was weggesprongen op 700 meter van de meet in een klimmetje. Er heerste in de slotfase trouwens ook wat verwarring op het laatste ronde punt....